Med 15. junijem in 30. septembrom 20022 bodo v NLB za vsak odprt NLB Prvi račun Društvu Rdeči Noski podarili 10 evrov ter jim tako omogočili, da še naprej širijo vedre misli, pogum in dobro voljo.

 

NLB Prvi račun je odlična priložnost za prvi vstop v svet financ. Ustvarjen je za otroke z velikim sanjami, zato jim za njihovo lažjo uresničitev ob odprtju v NLB podarijo 10 evrov. A ker nekaterih sanj ne moremo kupiti, bodo med 15. junijem in 30. septembrom 2022 za vsak odprt NLB Prvi račun podarili 10 evrov tudi Društvu Rdečki noski.

Otroka je dobro že zgodaj finančno opismenjevati in mu predstaviti, kako lahko z varčevalnim načrtom doseže svoj cilj. Če si želi novo kolo, mu starši razložite, kako si lahko s prihranki, ki jih daje na stran od žepnine, rojstnodnevnega babičinega darila, počitniškega dela …, uresniči željo. Pri tem je pomembno, da je vztrajen in se zaveda, da se to ne bo zgodilo čez noč. Motivirano naj šteje svoj privarčevani denar in opazuje, kako njegov kupček raste. Ključno je, da poleg cilja določi tudi čas, ko si bo lahko izpolnil željo.

Ko je hranilnik poln, ga skupaj prinesita v eno izmed NLB Poslovalnic. Tam lahko odpreta brezplačen NLB Prvi račun in nanj položita otrokove prihranke. Račun je povsem brezplačen in ob odprtju mlajši od 15 let dobijo darilo in 10 evrov na račun. Do 9. leta z računom poslujete le starši. Po 15. letu pa naj bi bili otroci že toliko finančno pismeni, da jim lahko zaupamo tudi digitalno poslovanje z računom. V NLB za preprostejše poslovanje, brez stroškov pristopnine in uporabnine, lahko uporablja mobilno banko Klikin in spletno banko NLB Klik, kjer vedno lahko preveri koliko in za kaj je porabil denar in koliko ga še ima na računu.  Kartico svojega računa lahko uporablja tudi v brezplačni mobilni denarnici NLB Pay in tako plačuje in dviga gotovino kar s svojim mobilnim telefonom. NLB Pay omogoča tudi takojšnja plačila Flik, s katerimi lahko brezplačno nakaže ali prejme denar tudi od prijatelja, ki ima račun pri drugi banki. Za večjo ravnost pri poslovanju, si lahko naroči SMS Alarm o uporabi kartice in SMS Alarma, ki ga bosta obveščala o vseh vstopih in uporabi NLB Klika. Če otrok odpre NLB Prvi račun pred 18. letom, ga lahko uporablja do 27. leta. Še več informacij je zbranih na povezavi.

Banka v kreativnem otroškem mestu Minicity

 

V kreativnem otroškem mestu Minicity, kjer vsak otrok postane to, kar si želi, stoji v sodelovanju z NLB tudi banka. Na podlagi skrbno zastavljenega pedagoškega programa usposobljeni animator otrokom, starim od 2 do 14 let, skozi didaktično igro predstavi banko, bankomat, bančni sef, bančne storitve in njihove prednosti, proces varčevanja, odgovorno ravnanje z žepnino in še mnogo mnogo več. Spoznajo denar in njegov pomen ter njegovo bogato in pestro zgodovino. Postavijo se tudi v vlogo bančnega svetovalca in pogledajo v drobovje pravega bančnega avtomata. Naučijo se, da denar ne raste na drevesu, da lahko zapravijo le toliko denarja, koliko ga zaslužijo. Skozi različne zanimive aktivnosti krepijo komunikacijske veščine, se naučijo sodelovati z drugimi, biti organizirani in skrbno načrtovati.