Končno se vam obetajo počitnice, ko boste svobodno lahko potovali in raziskovali tuje dežele. Če ste se dogovorili s prijatelji, da boste kampirali, se ste zagotovo v pričakovanju fantastične avanture, ki vam bo za vedno ostala v spominu.  Uživajte v svobodi, ki jo prinaša takšno preživljanje prostih dni. Dobili boste obilico novih izkušenj in okrepili prijateljstvo za večno.

 

Obvezna oprema

 

Komaj komaj čakate, da odrinete na kampiranje s prijatelji. Zamislili ste si, da boste tako prihranili nekaj denarja, se imeli super in tako tudi lahko videli mnogo več dežel. Če imate že dogovorjen prevoz, se pred pakiranjem pozanimajte, koliko prtljage lahko vzamete s sabo. Če boste potovali z vlakom ali avtobusom, pa se 'natovorite' le toliko, kolikor boste lahko nesli. V manjšo torbico, ki jo boste nosili okrog pasu ali na prsih varno shranite svoje osebne dokumente in denar oz. plačilne kartice.

 

Da bo kampiranje idilično, ne pozabite obvezne kamping opreme, med katero sodijo: spalna vreča, podloga za spanje in šotor. Svoja oblačila zložite v nahrbtnik, vzemite udobna, lahkotna in nikar ne pretiravajte s količino. Preverite vreme na destinacijah in jih temu prilagodite. Prav tako storite z obutvijo. Dogovorite se, kdo izmed vas bo vzel posodo za kampiranje, gorilnik, kuhalnik za pripravo obrokov, stole, mizo, hladilno torbo ... vi pa nikar ne izpustite iz rok svoje stekleničke za vodo, ki vam bo prišla prav v vročih dneh, ko je treba še posebej skrbeti za dehidracijo. Mogoče ni odveč, da si pripravite tudi manjšo potovalno prvo pomoč in kakšno svetilko. Na potovalnem seznamu morajo biti tudi kozmetika, zdravila, ki jih jemljete, brisača in vrečka za umazano perilo. Če je to za vas prvo kampiranje, se posvetujte s prijatelji, ki imajo kampiranje v krvi, mogoče vam bodo priporočili še kakšno pomembno stvar ali pripomoček.  

 

Za prijatelje presenečenje, ki 'PaŠe'

 

Med kampiranjem boste imeli priložnost, da prijatelje še bolj spoznate in se še bolj povežete. Mogoče boste o njih uvideli nekaj novega, kar vas bo navdušilo. Naučili se boste skupaj sobivati, si pomagati, sodelovati, biti potrpežljivi, komunicirati, ko bo kdo izmed vas imel slab dan, se soočati s težavami in skupaj iskati izhode iz njih.

 

Za nepozabne večere ob ognju so dobrodošle potovalne družabne igre. Če znate igrati kakšen inštrument, pa med prtljago obvezno najdite prostor zanj. Smejte se, prepevajte in si pripovedujte šale. Za super glasbeno vzdušje pa ne sme manjkati tudi mali zvočnik, se strinjate, kaj ne?! Če vaša družba zelo rada igra odbojko, košarko ali nogomet, morate na nahrbtnik v mrežici pripeti še žogo. Če jo boste pustili doma, vam bo žal, ko boste v vašem sanjskem kraju odkrili popolno igrišče, na katerem bi se lahko gibali, potili in tekmovali več ur.

 

Prepričani smo, da boste na cilju lahko kupili vse potrebno za okusne zajtrke, kosila in večerje na prostem, ampak za pot ali večerno zabavo v svoj nahrbtnik skrijte tudi najljubši prigrizek vaše družbe - Pringles. Pringles 'PaŠe' na kampiranju v hribih, ob jezeru, ob reki, na morju, v velikem mestu, na kmetiji ... Presenetite svoje prijatelje z mamljivimi okusi prigrizka Pringles takrat, ko bodo najmanj pričakovali.

 

Najlepše fotografije pričajo o nepozabnih trenutkih s prijatelji

 

Brez mobilnega telefona pa nikar ne pojdite nikamor. Ne samo da ga boste lahko uporabili za navigacijo, z njim boste posneli najlepše fotografije, ki vas bodo čez leto opominjale, kako čudovito poletje ste preživeli skupaj s prijatelji na kampiranju. In seveda polnilec. Oh, brez njega boste lahko zelo hitro v zagati ...

 

In naposled ... naj se pustolovščina kampiranja s prijatelji začne ...

Avtor: N. K. 

Naslovna fotografija: Pexels