Starši, opozorite svoje otroke, ki obiskujejo srednjo šolo ali fakulteto, da so, če so že kupili ali še bodo kupili mestno ali medkrajevno IJPP vozovnico za mesec junij, upravičeni do brezplačne poletne vozovnice za meseca julij in avgust.

Brezplačna poletna mestna ali medkrajevna IJPP vozovnica

Vsi, ki so IJPP vozovnico za mesec junij že kupili, lahko prevzem opravijo avtomatsko, na avtobusnih validatorjih ali v njihovem Potniškem centru LPP, na Slovenski cesti 56 v Ljubljani. Ljubljanski potniški promet sporoča, da se se je ob nakupu junijske vozovnice na kartico Urbana naložila tudi brezplačna poletna mestna vozovnica osnovnošolcem, dijakom in študentom, ki niso v sistemu IJPP. Pojasnjujejo, da dijakom, ki so na začetku šolskega leta kupili letno vozovnico, le-ta velja do konca avgusta, študentom, ki so na začetku šolskega leta kupili letno vozovnico, pa le-ta velja do konca septembra.

Z Urbi v Srečnem mestu

Na avtobusu je treba upoštevati pravila lepega vedenja. In le-ta osvojijo že otroci v kreativnem otroškem mestu Minicityju, kjer se skriva Srečno mesto. V njem imajo glavno vlogo simpatični junaki Vezalkarji. Med njimi je tudi Urbi, ki pod vodstvom izkušenih animatorjem, predstavi otrokom, kako se morajo pripraviti na vožnjo z avtobusom in obnašati med njo. Ob simulaciji vožnje z avtobusom pa spoznavajo značilnosti in delovanje mestnega potniškega prometa. Podučijo se o shemi linij mestnega potniškega prometa in nič več jim ni uganka, kako naj od izbranega postajališča pridejo do cilja. Izvedo, da za to potrebujejo posebno kartico Urbano. V družbi Urbi postanejo to, kar si želijo - voznik mestnega avtobusa in vse male obiskovalce popeljejo po Srečnem mestu.