Za marsikoga košnja trave ni ljubo opravilo, ampak s pomočjo Kärcher baterijske kosilnice postane enostavnejše. Kdaj pa je pravi čas, da si uredite zelenico pred hišo?

Koliko pokositi?

Priporočljivo je, da se odločite pokositi travo, ko je višine med 3,5 cm in 5 cm. Nikoli je ne pokosite za več kot polovico njene dolžine, kajti paziti morate, da ne poškodujete njenih korenin in ji ne odvzamete hranljivih snovi. Mogoče je najbolje, da se držite višine 2,5 cm v toplejšem obdobju leta. Obvezna pa je uporaba kosilnice z nabrušenim rezilom. Pokošeno travo odstranite in je ne pustite kar tako ležati, ker lahko pride do plesni.   

Kdaj kositi?

Prvi zvoki kosilnic naj bi se zaslišali aprila, ampak glede na toplejše vreme v zadnjih letih, je lahko tudi prej, če je trava že dovolj visoka. Potem seveda morate redno kositi, če želite imeti okolico hiše urejeno. Dobro je, da zaženete kosilnico vsaj enkrat tedensko v spomladanskem in poletnem obdobju, vendar imejte v mislih, da v sušnih mesecih ni treba pretiravati s pogostim košenjem.

Nikar se tega opravila ne lotite med 6. in 8. uro zjutraj, saj je takrat trava še mokra zaradi jutranje rose, obenem pa so tla še preveč vlažna. Prav tako ne kosite, ko je sonce najvišje, preverite, kdaj je vaš travnik v senci in se takrat lotite tega. Vaša zelena površina pred domom vam bo hvaležna, saj ne bo izgubila veliko vode in si bo hitreje opomogla od košnje.

Odhajate na dopust? Potem travo obvezno pokosite, preden odpotujete, vendar še vedno velja, da je ne pokosite preveč, ampak na normalno višino (približno 2,5 cm).

Več informacij dobite v prispevku TUKAJ.

Kärcher baterijske kosilnice – nepogrešljivo vrtno orodje

 

Kärcher baterijske kosilnice so nepogrešljivo vrtno orodje, saj zaradi majhne teže omogočajo lahkotno vodenje po naravnem terenu. Grabljice za travo samodejno zajamejo tudi travo tik ob robu zelenice, s sistemom košnje 2-v-1 pa lahko izbirate med dvema možnostima: pokošeno travo je mogoče zbrati s košaro ali pa jo razporediti s klinom za mulčenje po zelenici kot naravno gnojilo.

 

Poiščite svojega superpomočnika na povezavi.  

Ideje, kaj vse lahko počnete na pokošenem travniku

 

Bravo, za vami je še eno uspešno opravilo. Vaša trava je pokošena in zdaj je čas, da si z družino privoščite piknik. Prav vsi lahko pomagate pri pripravi odlične pojedine na žaru, potem pa se lahko igrate skrivalnice, žogate, skačete gumitvist, spuščate zmaja, ustvarjate na prostem ... Mogoče pa si samo ob kozarcu ledene limonade privoščite počitek na senčni strani travnika ... Naj bodo vaši družinski trenutki izpolnjeni z igrivostjo, navihanostjo, živahnostjo, razposajenostjo, vedrino, optimizmom ... 

Avtor: N. K.