Stres je neločljiv spremljevalec sodobnega življenja, ki lahko negativno vpliva na naše fizično in čustveno počutje. Dolgotrajen stres lahko prispeva k številnim zdravstvenim težavam, vključno z nespečnostjo, težavami s prebavo, oslabljenim imunskim sistemom in celo depresijo.

Izogibanje prekomernemu stresu je ključnega pomena za ohranjanje dobrega fizičnega in čustvenega zdravja. Enostavni koraki, ki jih lahko vključimo v svoj vsakdan, lahko pomembno prispevajo k obvladovanju stresnih situacij.
Prvi korak je vzpostavitev zdrave rutine, ki vključuje redno telesno aktivnost, zadostno spanje in uravnoteženo prehrano. Telesna vadba ima izjemne koristi za zmanjšanje stresa, saj sprošča endorfine, ki delujejo kot naravni antidepresivi. Pomembno je tudi postavljanje realnih ciljev in naučiti se reči "ne" neobvladljivim obveznostim. Sprostitvene tehnike, kot so meditacija, joga ali dihalne vaje, lahko igrajo ključno vlogo pri umirjanju uma in zmanjševanju stresa. Poleg tega pa je pomembno, da si vzamemo čas zase, bodisi za hobije, druženje s prijatelji ali preprosto mirno branje. Z uvedbo teh enostavnih, a učinkovitih pristopov lahko zmanjšamo prekomerni stres in ustvarimo trdno osnovo za uravnoteženo življenje.

Pri meditaciji ali zgolj večerni rutini branja dobre knjige, pa lahko uporabimo tudi eterična olja. Eterična olja se izkazujejo kot učinkovito naravno sredstvo za obvladovanje stresa. Njihove pomirjujoče lastnosti lahko pomagajo zmanjšati občutke tesnobe, sprostiti napetosti in ustvariti umirjen prostor v našem vsakdanjem življenju. S pomočjo olj, kot sta sivka ali bergamotka, lahko vzpostavimo harmonijo med telesom in duhom, kar nam pomaga bolje obvladovati izzive, ki jih prinaša stres.

Pomirite duha z naravno aromaterapevtsko mešanico eteričnih olj
Sivkino eterično olje je dobro znano po svojih pomirjevalnih lastnostih, sploh če je mešanica obogatena še z oljem bosvelije in bergamotke. Nekaj kapljic tega olja lahko pomaga zmanjšati stres, pomaga pa tudi pri dobrem razpoloženju, sproščenosti in zbranosti.

Enostavna rešitev – Moj Eteris Antistres
Difuzorja verjetno ne nosite v svoji torbici, zaradi tega ga nimate vedno s seboj. :) Podjetje Favn je pri ustvarjanju svoje linije Moj Eteris razmišljalo tudi o tem in prav zaradi tega so njihove mešanice Moj Eteris v priročnih aplikatorjih s kroglico. Ker so eterična olja redčena v nosilnem olju, lahko mešanico nanašate neposredno na kožo. 
Vstopite v svet naravne podpore za vaše telo in duha z Eterisom ter odkrijte moč eteričnih olj v vsakdanjem življenju odraslih.