Juhuhu, poletje je tu! Zdaj je čas za neskončno uživanja na plaži, ''čofotanja'' v morju in ustvarjanja novih nepozabnih spominov z najdražjimi. Da bodo vaše fotografije fantastične in si jih boste navdušeno ogledovali v družinskem albumu, smo zbrali nekaj nasvetov.

 

Fotografije, ki nastanejo v trenutku, spontano, so čudovite. Na njih ujamete prešerne nasmehe vseh, ki se sproščajo na plaži ob šumenju valov in poslušanju galebov. Je pa res, da mogoče ne uspejo tako, kot si vi zamislite.

 

- Zato vam svetujemo, da jih posnamete zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, preden postane svetloba premočna. Sončni vzhodi in zahodi so tako ali tako najlepši, zakaj jih ne bi ujeli v objektiv?!

 

- Poleg tega ob takšnih urah še ni gneče na plaži in poleg vaših malčkov na fotografiji ne bo še kup neznancev.

 

- Če želite profesionalno fotografijo, se prelevite v pravega fotografa in se poigrajte z nastavitvami na mobilnem telefonu ali fotoaparatu. Znanje seveda delite z najmlajšimi družinskimi člani - boste videli, kako navdušeni bodo nad osvojenim znanjem. Kar naenkrat bodo sami postali glavni družinski fotografi.

 

- Seveda se lahko poslužite kasneje še dodatnih programov in filtrov ter svoje počitniške fotografije s plaže polepšate. 

 

- Ne obupajte, če vam prva ni uspela. Poskusite znova in znova. Zagotovo vam bo končni rezultat všeč.

 

Ko se vrnete z morja, pa je čas, da izberete tiste, katere želite shraniti v družinskem albumu. Vemo, da ste jih posneli ogromno, ampak kritično presodite, katere si zaslužijo to častno mesto. Prenesite jih s fotoaparata ali mobilnega telefona na računalnik in skupaj z otroki izberite tiste, s katerimi ste vsi zadovoljni. In ne, ni treba vam jih brisati, ohranite jih v digitalni obliki, najlepše pa odložite v mapi za tiskanje. In kot smo že omenili, jih lahko pred tem še uredite z ustreznimi računalniškimi programi. Zbrišete lahko rdeče oči, povečate ostrino barv, mogoče zabrišete neznanca na fotografiji ... Prav tako lahko določite velikost, ki jo želite. Za tiskanje fotografij doma uporabite ustrezen papir - najboljši je takšen, ki je primeren za brizgalne tiskalnike, prevlečen s svetlečim ali matom premazom.

 

In sedaj ste pripravljeni, da natisnete najlepše fotografije s plaže. Vključite brizgalni tiskalnik Epson, ki z vgrajenim sistemom posod za črnilo, omogoča, da ne boste non stop zapravljali za črnilo. Res je zmogljiv in z njim lahko natisnete več kot 1000 fotografij. Poslužujte se različnih možnosti tiskanja za super fotografije.

 

Sledi še urejanje fotografij v albumu. Pri tem vam prav tako lahko pomagajo otroci. Lahko jih zraven še okrasijo ali zapišejo kakšno morsko anekdoto, da bo za vedno ostala zabeležena. Jeseni in pozimi, ko bodo spomini na morske radosti začeli bledeti, prelistajte skupaj ta album in si osvežite spomin, kako super je bilo, ko ste cele dneve uživali na morski obali.

 

Tiskalnike Epson lahko kupite tudi v trgovinah Big Bang in na spletni strani bigbang.si ter drugje, v vseh trgovinah s tehniko.

 

 Avtor: N. K. 

Fotografija: Pexels