Ljubljana je bila razglašena za European Best Destinations 2022 in zakaj je ne bi obiskali ter raziskali tudi vi, skupaj z otroki med počitnicami?! Vkrcajte se na turistični vlakec Urban in si poglejte znamenitosti na zanimiv način. Dan lahko popestrite tudi s super vožnjo z mestnim avtobusom, ter obiščete kreativno otroško mesto Minicity.

Oglejte si ljubljanske znamenitosti s turističnim vlakcem Urban

Juhuhu, počitnice so in zdaj je čas za male družinske pustolovščine. Nimate ideje? Nič hudega! Za vas imamo naravnost navdušujočo zamisel. Prelevite se v turiste in z otroki obiščite Ljubljano. S turističnim vlakcem Urban se pridružite drugim družinam na krožni vožnji, dolgi 9 kilometrov. Vaše mini popotovanje odkrivanja ljubljanskih znamenitosti se začne na Stritarjevi ulici v bližini Mestne hiše. Pot vas bo vodila na Ljubljanski grad, nato ob nabrežju Ljubljanice do Špice, prek Trnovskega pristana, mimo Plečnikove hiše, Križank, Kongresnega trga in Opere prek Tromostovja nazaj na mesto, kjer ste se pridružili družinam, željnim ogleda Najboljše evropske destinacije leta 2022. Naj vam prišepnemo, da se lahko mali in veliki potniki s turističnim vlakcem Urban zapeljete vsak dan. Vlakec vozi na vsakih 90 minut; prva vožnja pa je ob 9.30, zadnja ob 15.30 uri. Vzkliki, kot so: ''Jupi! Mami, oči, poglej to! Oooo, kako lepooo je. Všeč mi je!'' so zagotovljeni.

Z mestnim avtobusom naokrog

Ker pa vemo, da otroci obožujejo vožnjo z avtobusom, imate zdaj briljantno priložnost, da se po ulicah zapeljete z mestnim avtobusom. Poglejte vozni red in ne zamudite naslednjega avtobusa. Ste vi in otroci za takšen mini pobeg med počitnicami? Že slišimo: ''Jaaaaa!''  

Ideja za zabavno in poučno preživet dan

Namignemo vam, da se lahko z mestnim avtobusom odpeljete tudi do kreativnega otroškega mesta Minicity, ki domuje v ljubljanskem BTC-ju. Poleg več kot 40 igralnih enot se v njem skriva tudi prav posebno mesto, ki so ga naši mali meščani razglasili za Srečno mesto. Tam lahko otroci spoznajo simpatične junake Vezalkarje in med njimi je ena prav posebna. Urbi poskrbi, da otroci pridejo varno na cilj. Kako? Z mestnim avtobusom in Urbano. Vse o tej super kartici in busbontonu jih poduči animator, ki jih pričaka s kupom zanimivih aktivnosti. Ooo, ampak to še ni vse! Lahko si uresničijo sanje in postanejo to, kar si želijo - vozniki mestnega avtobusa. Uau, kaj ne?!

Otrokom želimo prima počitnice!

Avtor: N. K. 

Fotografije: LPP, Minicity