Otroci so zelo radovedni in pomladi jim lahko predstavite novo dejavnost – vrtnarjenje. Z največjim navdušenjem bodo prosti čas preživeli v naravi, vam pomagali urediti gredice, prekopavali, sejali, sadili, nabirali zelenjavo, ki so jo skupaj z vami vzgojili. Ko delo na vrtu počiva, pa lahko čas preživijo ob Levčkovem pomladnem kratkočasniku.  

 

Na vrtu jim določite gredo, za katero bodo sami skrbeli. Skozi različna opravila se bodo naučili biti odgovorni, izvedeli bodo, katere rastline, kdaj sejemo in sadimo ter kdaj je čas, da jih poberemo. Priskrbite jim vrtno orodje, primerno njihovi velikosti.

 

Prepričani smo, da bodo mali vrtnarji potem z veliko večjo slastjo jedli zelenjavo, ki jo bodo sami posadili, jo zalivali in opazovali, kako raste.

Vaši otroci zagotovo že poznajo maskoto zavarovalnice Generali – Levčka. Kaj jim je pripravil za pomlad? Za najmlajše družinske člane je na voljo prav zanimiv vrtnarski uvod ali oddih od dela. Levčkov pomladni krakočasnik prinaša zakladnico informacij, s katerim otroci spoznavajo pestrost rastlinskega sveta, življenjski krog rastline, delo in živali na vrtu in še mnogo mnogo drugega. Kratkočasnik je poln poučnih in zabavnih reševank, ki so dobrodošle, medtem ko pravo delo na vrtu počiva. Natisnete ga lahko TUKAJ.  

 

Pester nabor aktivnosti in idej, kako kakovostno, zabavno in poučno preživeti urice z malčki doma, pa najdete tudi na spletnem stičišču Igrajmo se doma.

Avtor: N. K.