Ob tem, kako boste opremili svoj dom, morate razmišljati tudi o varnostni zaščiti pred vlomilci. Ne samo da tehtno preudarite o mehanskih zaščitnih rešitvah, poslužite se tudi sodobnih možnosti, kot so detektorji gibanja, senzorji, alarmni sistemi in kamere, povezane z varnostnim podjetjem. Ob sprožitvi alarma bo slednje regiralo takoj in preverilo, ali je prišlo do nepooblaščenega vstopa.

 

Gradite nov dom? Se selite v novo hišo ali stanovanje? Zagotovo sanjarite o tem, kakšne barve bodo vaše stene, kam v posamezne prostore boste umestili pohištvo in podobno, a nikar ne pozabite na najpomembnejše. Svoj novi dom morate tudi pametno zaščiti pred vlomilci. Četudi si tega ne želite in mislite, da se kaj takšnega ne more pripetiti vam, se dogaja tudi pri nas in ne samo v tujini ali v filmih. Vlomi so zelo pogosti in zato morate pametno razmišljati vnaprej. Ne dopustite, da vdrejo v vašo intimo in odtujijo vaše  stvari. Ne dovolite, da vas prestrašijo v lastnem domu in v vas naselijo strah.

 

Mini rešitve za večjo varnost

 

V svojem domu se morate počutiti varno. Prav tako morate brezskrbno oditi od doma z mislijo, da ste dobro zaščitili svoje dragocenosti. Povečajte si ta občutek varnosti. S protivlomnimi vhodnimi vrati, kakovostno ključavnico, dobrimi okni z varnostnimi zapirali, protivlomno folijo ali rešetkami na pritličnih, nenaslanjanjem lestev na hišo, kakovostnimi garažnimi vrati, utrjenimi podboji in drugimi manjšimi rešitvami lahko veliko pripomorete k preprečitvi vloma. Svoj dragoceni nakit, vredne umetnine in dokumente vedno hranite v sefu, varnostni omari ali trezorju in ne kar po predalih ali policah oz. na vidnem mestu.

 

Kako zavarujete svoj dom pred vlomilci in kaj morate storiti, preden se odpravite na dopust, smo pisali poleti. Članek si lahko preberete tukaj.

 

Najučinkovitejše: tehnično in fizično varovanje doma

 

Najučinkovitejše pred vlomilci pa sta tehnično in fizično varovanje 24 ur dnevno vse dni v letu. Smotrno je, da investirate v varnostni sistem, ki bo najboljši za vaš dom. Ne tuhtajte in ne raziskujte predolgo, ampak to raje zaupajte profesionalcem. Kakšen alarmni sistem bo prava izbira, vam lahko svetujejo za to usposobljeni in izkušeni varnostni tehniki iz podjetja Valina varovanje. Priporočali vam bodo protivlomne naprave, tudi takšne za preprečevanje nasilnega vstopa, samodejno odkrivanje in javljanje nepooblaščene prisotnosti, prenos alarmnih sporočil ter sredstva za obdelavo in arhiviranje teh sporočil (video- in avdionadzor, varnostni alarm, senzorje, detektorje gibanja ...). Preko sistema za javljanje vloma bodo obveščeni za nepooblaščen vstop na varovano območje. Videonadzor jim omogoča pregled dogajanja s pomočjo kamer v živo ali pregled posnetkov dogodkov, ki so se zgodili. Za vas lahko tako namestijo protivlomne, protipožarne videonadzorne sisteme, panik stikala, sisteme kontrole in beleženja vstopa ter druge sisteme tehničnega varovanja vašega premoženja. Za vas so dosegljivi na telefonski številki +386 01 586 30 00, lahko pa jih kontaktirate tudi prek kontaktnega obrazca.

 

Poskrbite za popoln nadzor nad domom, v katerega ste pred vselitvijo vložili veliko truda. Dom mora biti udoben in varen, vaš miren pristen po vsakodnevnih obveznostih v službi ali šoli. To je vaše zatočišče, kjer se sprostite, prebudite svoja ljubeča čustva in odženete vse skrbi  stran.

Avtor: N. K.

Photo by Вахтбович Максим from Pexels