Kolikokrat se nam zgodijo nenapovedani obiski, ko nas želijo presenetiti prijatelji ali družinski člani? Seveda se takrat vedno vprašamo, če je naš dom na obiske resnično pripravljen. :) Ne skrbite, s temi preprostimi nasveti boste v samo nekaj minutah poskrbeli, da bo vaš dom zasijal v popolni luči, brez stresa in nepotrebne panike.

Hitra čistilna akcija
1. Osredotočite se na glavne prostore
Najprej se osredotočite na glavne prostore, kot so dnevna soba, kuhinja in kopalnica. Poskrbite, da so ti prostori urejeni, saj se gostje običajno zadržujejo prav tam. Pospravite razmetane stvari, umaknite nepotrebne predmete in s krpo obrišite površine, kot so miza, stoli in štedilnik.

2. Pospravite vse umazane krožnike in kozarce
V pomivalni stroj zložite umazano posodo in pritisnite na tipko za hitro pranje. Če ste v veliki časovni stiski, uporabite papirnate brisače in kuhinjske krpe, da posodo tudi obrišete.

3. Pobrišite prah
Prah, oh ta večna nadloga. Odstranite ga s pomočjo impregnirane krpe, ki bo takoj osvežila vaš dom.

4. Poskrbite za svež vonj
Uporabite osvežilec zraka ali po prostoru razpršite nekaj kapljic dišavnega olja. Vonj svežine cvetja, vanilije in mandlja ali brinovih jagod bo prijetno vplival na goste.


Dnevna vzdrževalna rutina

Vemo, tudi vi si želite, da se nikoli ne znajdete v časovni stiski, in da bo vaš dom vedno urejen, ne glede na to, ali pričakujete obiske ali ne. To lahko dosežete s samo nekaj minutami dnevno, če sledite tem trem korakom:

1. Redno organizirajte stvari
Ohranjanje reda je ključno. Vzemite si nekaj minut na dan, da organizirate stvari in jih postavite na svoje mesto.

2. Dnevno čiščenje površin
Obrišite prah in osvežite površine v vseh prostorih. S tem boste preprečili nabiranje umazanije in neprijetnega vonja.

3. Pravočasno čiščenje madežev
Takoj, ko opazite madež na tkanini ali preprogi, ga poskusite očistiti s čistilom za tekstil. S tem boste preprečili trajne poškodbe ali umazanijo, ki je ne bi mogli več odstraniti.

Izberite prava sredstva za čiščenje
Za dosego najboljših rezultatov pri čiščenju svojega doma priporočamo uporabo visokokakovostnih ekoloških čistilnih sredstev, ki so prijazna do okolja. Na spletni strani podjetja Makom boste našli široko paleto ekoloških čistil, primernih za vse prostore vašega doma, od kuhinje do kopalnice. S tem boste lahko brezskrbno skrbeli za svoj dom, hkrati pa prispevali k ohranjanju narave.
Ne glede na to, ali se pripravljate na obiske ali si želite, da vaš dom vedno izgleda najbolje, sledite tem preprostim nasvetom in izberite ustrezna čistilna sredstva za dosego popolnega sijaja. Vaš dom in okolje vam bosta hvaležna.