Se odpravljate na dopust? Svetujemo vam, da se zaščitite pred nepridipravi, ki vam lahko postavijo stanovanje na glavo in odtujijo najdragocenejše stvari. Bodite odgovorni in preprečite najhujše, temeljito zavarujte svoj dom pred vlomilci.

Želimo vam čudovit dopust z družino, a še preden se odpravite na pot, vam svetujemo, da ravnate zelo skrbno in odgovorno.

Zaklenite stanovanje.

Ob prtljagi, ki jo je treba znositi v avtomobil, se vam lahko hitro pripeti, da pozabite zakleniti stanovanje. Priporočamo vam, da se tik pred odhodom vrnete nazaj in s ključem preverite, ali ste zaklenili vrata. Če živite v prtličju, še enkrat poglejte, ali ste zaprli balkonska vrata in okna. Ne bo odveč, če se še enkrat prepričate, da ključavnica na kletnih vratih služi svojemu namenu, prav tako če so garažna vrata spuščena. Ob posedovanju poslovnega objekta ali vikenda, pred dopustom prav tako opravite kontrolo varnosti.

Investirajte v kakovostna vrata in okna.

Četudi ste zaklenili vrata in zaprli okna, vam to nič ne pomaga, če jih lahko zaradi dotrajanosti en dva tri vlomilec ''premaga'' s svojim orodjem. Splača se investirati v kakovostna protivlomna vrata in okna, ki imajo vgrajeno posebno varnostno zapiralo.

Ne objavljajte počitniških fotografij na družbenih omrežjih.

Vaši prijatelji in sorodniki z veseljem pogledajo vaše fotografije, ki pričajo, kako zabavno preživljate počitnice, kakšno večerjo ste si privoščili, kako čudovita je plaža, kako visok vrh gore ste osvojili in kako radi se imate z otroki, a preden stisnete gumb Objavi, prebrisano premislite. S takšnim vedenjem na družbenih omrežjih sporočate, da vas ni doma in če nimate zaklenjenega profila, lahko tvegate, da vam bodo vlomili v dom. Raje se vrnite domov srečni, veseli in spočiti ter nato delite z njimi vaše fantastične počitniške vtise.

Naj bo videti, kot da ste doma!

Pametna poteza, ki bo odgnala vlomilce, je tudi ta, da je videti, kot da ste doma in opravljate svoje vsakdanje obveznosti. Dogovorite se s prijateljem ali sorodnikom, da nekajkrat tedensko stopi v vaš dom ob različnih urah, vzame pošto iz nabiralnika, zalije rože, prižge luči za nekaj časa, prezrači sobe, pokosi travo pred hišo, pobere pridelek na vrtu, si privošči kavo na vašem dvorišču, ali parkira avtomobil na vašem mestu ...

Senzorji gibanja so odličen nakup.

Umislite si lahko tudi senzorje gibanja. Naj se prižge luč, če nekdo stopi na vaše dvorišče. Dobrodošel je tudi kakršen koli alarmni sistem ali napis ''Pozor, hud pes!'', ki bo odganjal tatove. Lako pa se poslužite sodobne tehnologije in nastavite televizijo ali radio, da se prižge ob določeni uri.

Zaupajte svoje premoženje podjetju Valina.

Ste vedeli, da podjetje Valina že 25 let skrbi za varovanje ljudi in premoženja? Obrnite se na njih in brez skrbi z družino odidite na dopust. Popolnoma jim lahko zaupate, saj poleg tega dosledno izvajajo sisteme tehničnega in protipožarnega varovanja, prevoz in varovanje gotovine in drugih vrednostnih pošiljk, poskrbijo za varnost na javnih prireditvah in v gostinskih lokalih, varujejo posameznike ter rešujejo iz dvigal. Če imate kakšno dodatno vprašanje ali želite naročiti storitev varovanja, jih kontaktirajte in z veseljem vam bodo svetovali.

Po dopustu vabljeni z otroki v Minicityjevo hiško Hitimo na pomoč!

Dobrodošli nazaj domov, ampak počitnic še ni konec in prav je, da se nadaljujejo z aktivnostmi, ki bodo vašim otrokom popestrile proste dni. Pripeljite jih v Minicity, kjer bodo skozi igro raziskali hiško Hitimo na pomoč in se spoznali tudi s poklicem varnostnika ter ugotovili, kakšna je razlika med njim in policistom. V kreativnem otroškem mestu bodo tako pod budnim očesom animatorjev spodbujeni k logičnemu mišljenju, krepitvi motorike, samostojnosti, odgovornosti in učenju celotnega procesa storitev, ki jih izvaja varnostnik.


Avtor: N.K. 

Photo by Pexels