Izbirate opremo za dom? Razmišljate, katero pohištvo bi najbolj odražalo vaš stil in vam obenem nudilo udobje? Premlevate, kaj so tiste ključne prvine, ki vas bodo prepričale, da bo ravno ta omara, stojalo, miza ali stol vaš sopotnik ob preživljanju veselih trenutkov v zavetju stanovanja ali hiše? Prisegate na les iz različnih razlogov, zato boste tudi pri tej odločitvi vztrajali pri njem. Kaj pa so pravzaprav prednosti lesenega pohištva v domu?

 

Privlačen na pogled

 

Zagotovo se boste strinjali, da vas je lesena omara začarala, ko ste jo uzrli v trgovini? V sekundi ste se v njo zaljubili, saj je tako edinstvena. Ne glede, iz katerega lesa je narejena, vam je v svojem popolnem odtenku bele, rjave, oker, bež, sive ali rdeče prirasla k srcu. Želeli jo boste obdržati za vselej in se je čez eno leto nikakor ne boste naveličali.

 

Tako tradicionalna kot moderna izbira

 

Zastarelo je prepričanje, da imajo leseno pohištvo v domu le starejše generacije. Vse več ljudi v njem prepoznava pravo vrednost in daje potrditev njegovi lepoti. K temu so tudi pripomogle nove in nove tehnologije, ki so poskrbele za sodobne dizajne lesenega pohištva, ki ga lahko odlično kombiniramo tudi s pohištvom iz drugih materialov in raznoraznimi dodatki, ki dom spremenijo v popolno oazo miru in zadovoljstva. Mogoče ste si umislili tradicionalen, mogoče moderen dom, v kakršnemkoli bo leseno pohištvo našlo svoje idealno mesto.

 

Leseno pohištvo prav v vsakem prostoru

 

Se čudite? O, ja, čisto v vsakem prostoru si lahko zamislite leseno pohištvo. Na primer v dnevni sobi so lahko to knjižne omare, omarica za televizijo in radio, police, vitrine, komode; v spalnici nočna omarica, garderobne omare, toaletna mizica; v domači pisarni pisalna miza, knjižne police, predalnik; v otroški sobi previjalna miza s predali, omare, pisalna miza, knjižne police, zabojnik za shranjevanje igrač; v kopalnici male in velike omare za shranjevanje kozmetike in brisač; na hodniku garderobna omara, obešalnik, predalnik za čevlje ... Pravzaprav lahko leseno pohištvo postavite tudi pred hišo ali na balkon, le ustreznega za zunanjo uporabo morate izbrati. Če je bil les pravilno obdelan, vam ni treba skrbeti, da bo čez nekaj mesecev pohištvo videti povsem dotrajano.

 

Je večen

 

Se spomnite tiste lesene babičine kredence? Še vedno je tukaj, še vedno je uporabna in še vedno zelo lepo ohranjena. Nekatere mini praske dajo lesu poseben čar, ob rednem in ustreznem vzdrževanju pa bodo vaše garderobne omare, miza, stoli, nočna omarica, ogrodje od postelje, pisalna miza ... videti kot novi tudi čez nekaj let. Trpežnost je le ena izmed lastnosti, s katero se leseno pohištvo tudi ponaša. Ob lesenih kosih pohištva bodo vaši otroci odraščali, prve korake bo vaš otrok naredil ob držanju za stol ali nizko omarico, prve risbice bo ustvaril na svoji mizi v otroški sobi. Dragocenih spominov bo nešteto ...

 

Leseno pohištvo je preprosto čistiti

 

Lesene kose pohištva boste en dva tri prebrisali s krpo za prah ali metlico za prah. Obstajajo tudi posebna loščila in čistila, ki mu povrnejo lesk in barvo. Prepričani smo, da vam bodo tudi v pomoč, ko se boste želeli znebiti vseh mastnih in lepljivih odtisov malih prstov, ki so raziskovali svet okoli sebe. Odsvetujemo le, da se lesenih polic in omar lotite z mokro krpo, ker zavedati se morate, da je kot material les zelo vpojen.

 

Toplina doma

 

''Povsod je lepo, a doma je najlepše!'' Preudarno izbrano pohištvo bo poskrbelo, da se boste v svoj dom vedno z veseljem vračali po vseh vsakodnevnih obveznostih, izletih, potovanjih, prostočasnih aktivnostih ... tako starši kot tudi otroci. Leseno pohištvo bo vašemu domu dalo prijetnost in toplino, ki vas bosta zazibala na oblakih družinske sreče. To bo kraj, v katerem boste ure in ure uživali drug ob drugem, si izkazovali ljubezen in si nudili oporo.

 

Lesarska delavnica v kreativnem otroškem mestu Minicity

Nepozabne zabavne in obenem poučne urice prostega časa lahko otroci preživijo v Lesarski delavnici, kjer vstopijo v svet lesa. Igralna enota v kreativnem otroškem mestu Minicity je zrasla v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Direktoratom za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Pod vodstvom usposobljenega animatorja skozi različne aktivnosti pridobijo znanje o lesu, njegovi uporabi pri gradnji objektov in v bivalnem okolju, njegovih pozitivnih učinkih na nas ter še marsičem zanimivem. Ozavestijo prednosti trajnostne uporabe in se podučijo o njegovem ekološkem pomenu. Skozi didaktično igro pa se jim predstavi poklic lesarja nekoč in danes.

Odkrijejo in izvedo mnogo novega v družbi vrstnikov, hkrati pa se naučijo načrtovati, se veliko pogovarjajo, kritično razmišljajo, ustvarjajo z lesom in še marsikaj drugega. Vljudno vabljeni, da pripeljete otroke v Minicity, kjer lahko raziščejo Lesarsko delavnico. Med počitnicami za njih organiziramo tudi najbolj zabavno in istočasno poučno varstvo v mestu. Vse o programu in prijavi izveste na povezavi

 Avtor: N. K.