Najbolj čarobni del leta že trka na vrata. Trk, trk, trk ... slišite? V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana smo tudi letos pripravili najbolj čarobno zgodbo. V našem mestu se skriva prav posebna praznična votlina, iz katere bo otroke pozdravil ježek Milan. Skupaj z njim bodo zabavne aktivnosti še bolj praznične.

 

Dobrodošli v najbolj praznični obarvani deželi v Minicityju. Dobrodošli v malem mestu, kjer vsak otrok postane to, kar si želi. Spoznajte ježka Milana in pokukajte v njegovo praznično votlino, kjer bo nadvse zabavno. Otroci bodo skupaj z njim odkrivali več kot 40 navdušujočih hišic, kjer bodo spoznavali različne poklice in panoge ter pridobivali bogato znanje z različnih področij s pomočjo poskusov, ugank, zgodb, pripovedi, razlag, raziskovanj ... V čarobno okrašenem mestu bodo lahko uresničili svoje sanje in se prelevili prave detektive, bančne uslužbence, turistične vodnike, pisatelje, porodničarje, gasilce, oblikovalce avtomobilov, poštarje, kuharske pomočnike, živilske tehnologe, strojevodje, energetike itd.

 

Decembra bo veselo in pravljično v hišicah, centrih, parkih in na ulicah malega mesta. Praznično vzdušje bo v otrocih zbudilo prijetne občutke sreče in nepopisnega veselja. Preživite konec leta ob poučnih in hkrati zabavnih vsebinah za vso družino. Ustavite čas in poiščite najbolj čarobno praznično mesto, kjer ježek Milan širi dobro voljo.

 

Praznično dogajanje

 

Delavnica Nasmeškotkov

 

Poznate Nasmeškotek? To je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč in pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, in tistemu, ki ga prejme. Otroci se bodo prelevili v male ustvarjalce nasmehov. Najprej bodo poskrbeli za higieno rok, si nadeli predpasnike ter zaščitne rokavice. Le kako bo videti njihov čarobni Nasmeškotek?! Zagotovo bo čaroben! Svojo idejo s papirja bodo prenesli na Nasmeškotek, ki ga bodo na koncu še zapakirali v škatlico. Ježek Milan nam praznično sporoča, da so nasmehi zagotovljeni.

 

Praznična gostija

 

Ste vedeli, da sta ježek Milan in raček Junior dobra prijatelja? V praznično votlino bosta povabila goste. In kdo so njuni gosti? Ja, otroci, seveda! Skupaj z njima bodo izdelovali praznični jedilnik. Katera jed ne sme manjkati? Katera bo poskrbela za prav posebno praznično razvajanje brbončic? Ooo, in tudi naučila jih bosta praznično pogrniti mizo in ustvariti prav posebna držala za pribor. Seveda pa se bodo vsi zbrani naposled tudi zbrali za mizo in se pogostili s prigrizkom, ki ga bodo dovršeno pripravili s prazničnimi modelčki. Kako okusno bo!   

 

Sladkanje s toplimi prazničnimi napitki

 

Zunaj je mraz, a v praznični votlini je toplo, saj zna ježek Milan pripraviti najslastnejšo vročo čokolado in kakav. Otroci se mu bodo pridružili ob pripravi in okrasitvi slastnih napitkov. Nato pa se bodo potopili v branje zgodbic ob kaminu. V katere čudežne dežele jih bodo povedli domišljijski junaki? Kako napeto bo do konca pavljice? Kakšne nauke bodo ponotranjili? Naj ostane mini praznična skrivnost do velikega srečenja z ježkom Milanom ...

 

Okraševanje drevesca

 

Tudi ježek Milan bo v svoji praznični votlini postavil prav posebno čarobno drevsce. Otroci so lepo vabljeni, da mu ga pomagajo okrasiti. Bo letošnje zasijalo v beli barvi ali pa se bo bohotilo v svoji pisani obleki? Kakšni okraski bodo viseli na njem? Vse to je odvisno od malih spretnih ročic in neustavljive domišljije malih glavic. Zagotovo bo najbolj čarobno v malem mestu. Tako čarobno, da si ga bodo prišli ogledat tudi iz drugih krajev.

 

Nepozabno doživetje z ježkom Milanom v praznični votlini bo družinam za vedno ostalo v spominu. Odlično vzdušje v krasnem okolju Minicityja bo praznikom dalo pridih otroške razigranosti.

 

Vljudno vabljeni, da se pridružite prav posebnemu ježku! Ježku z imenom Milan ...