Iščete idejo, kaj bi počeli ta vikend z družino? Za vas imamo odličen predlog! V nedeljo, 8. januarja, se zapeljite z vlakom Slovenskih železnic na Pokljuko, kjer bo potekal BMW IBU svetovni pokal v biatlonu.

 

Pokljuka

 

Na spletni strani Biathlon Pokljuka dobite čudovito predstavo o slovenski planoti. Preberite malčkom informacije o največji zaokroženi gozdni površini v Triglavskem narodnem parku. Obogatite njihovo znanje in jih tako navdušite nad obiskom Pokljuke v prihajajočih se dneh.

 

BMW IBU svetovni pokal v biatlonu

 

BMW IBU svetovni pokal v biatlonu bo trajal na Pokljuki od četrtka, 5. 1. 2023, do nedelje, 8. 1. 2023, na njem pa se bodo preizkusili biatlonci in biatlonke iz 31 držav. Navijajte skupaj z otroki za naše tekmovalce, stiskajte pesti močno močno za Anamarijo Lampič in Jakov Faka ter mnoge druge.

 

V nedeljo, 8. januarja, bo še posebej zabavno. Ne samo da bo potekal BMW IBU svetovni pokal žensk in moških štafet, to bo tudi pravi Družinski dan, popestren s številnimi nastopajočimi. In če so vaši malčki navdušeni nad Čuki, imate zdaj odlično priložnost, da se poveselijo ob njihovi glasbi. Mogoče bodo lahko na ves glas zapeli pesmi Pozdrav s planin, Krokodilčki, Kavbojci in Indijanci, Štorklje ...

 

Poseben paket na železniških postajah in na vlaku

 

Ne odlašajte z odločitvijo! Čas je za družinsko zabavo na Pokljuki. Od 5. januarja je namreč že v predprodaji poseben paket na železniških postajah in na vlaku. Na BMW IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki 2023 se lahko ugodno pripeljete z vlakom. Slovenske železnice so paket pripravile v sodelovanju s Športnim društvom Pokljuka. Saj veste, kako se otroci obožujejo peljati z vlakom, kaj ne?! Zato je zdaj idelna priložnost za to! Vlak vozi do postaje Lesce Bled oziroma Bled Jezero, do Pokljuke, do prizorišča dogajanja in nazaj, pa vas bo zapeljal brezplačni avtobus.

 

Za konec pa si še poglejte vozni red, da boste pravočasno na železniški postaji ter da boste vedeli, kdaj je vrnitev z vlakom domov.

 

Železniška postaja v Minicityju

 

Ker bodo malčki tako očarani nad vožnjo z vlakom, smo prepričani, da vas bodo prosili, da izlet ponovite. In za vas imamo še eno fantastično idejo, kako preživeti prosti čas. Pripeljite jih v kreativno otroško mesto Minicity v Ljubljani, kjer se nahaja čisto prava železniška postaja. Po malem mestu se bodo lahko peljali z vlakom, preštudirali vozni red, izvedeli, kaj je pravzaprav vlak, kakšne poznamo, kje vozijo ... Poglobili se bodo v njihovo zgodovino in postali prave strojevodje.

 

Vir: Slovenske železnice, Biathlon Pokljuka