Bi v vročih dneh najraje preskočili kuhanje? Ker se zavedate, da tudi, ko se temeprature višje, morate jesti, nikar ne posegajte po nezdravih prigrizkih. Enostavno in hitro si lahko pripravite tudi zdrav obrok, ki bo 'božal' vaše brbončice in vas tudi nasitil.

 

V toplješih mesecih prisegajte na lahko prebavljivo in uravnoteženo prehrano, s svojega jedilnika črtajte mastne, ocvrte, preveč slane in sladke jedi. Prednost dajte zelenjavi in sadju, ki ne bosta obtežila vašega želodca in boste po zaužitem obroku imeli še vedno dovolj energije, da boste opravili vse obveznosti, ki so na vašem seznamu za določeni dan. Nikar ne pozabite piti zadosti tekočine, še najbolje vode. Pijte večkrat na dan po malem in si ne dovolite, da vam organizem sporoči, da ste žejni. Na vašem jedilniku naj se znajdejo zelnjavne solate, v kombinaciji s sadjem in oreščki, zelenjavne juhe in čorbe, sadne kupe, smutiji, pripravljeni iz sadja in zelenjave.

 

Solata kot kosilo

 

V vas se je brebudila lakota, a nimate niti volje niti energije, da bi se več ur vrteli okrog štedilnika? Obstaja idealna rešitev za zelo okusen obrok, ki vas bo nasitil in vam dal zagon, da boste lahko uživali v prostočasnih poletnih aktivnostih z družino ali pa se posvetili službenim obveznostim. Priprava solate je preprosta, tako da si jo lahko pripravijo tudi otroci samostojno, brez vaše pomoči. Še posebej je dobrodošel ta recept za vse tiste šolarje, ki so že dovolj stari, da med počitnicami ne potrebujejo varstva. Medtem ko ste vi v službi, si lahko umislijo zdravo kosilo, ki ga bodo en dva tri pripravili. Na odlično pojedino pa lahko povabijo tudi prijatelje. Skupaj z otroki se sprehodite do tržnice ali kmetije v bližini vašega doma in si napolnite shrambo ter hladilnik s sezonsko zelenjavo, ki jo lahko potem kombinirate z ribo, testeninami, rižem, mesom, žitaricami, oreščki, sirom ... in obogatite z raznimi zelišči, oljčnim ali bučnim oljem, jabolčnim kisom ali limonin sokom. Če imate svoj vrt, pa še toliko bolje. Postrezite si z dobrotami, ki ste jih 'prigarali' sami. Zagotovo vam bodo šle še toliko bolj v slast.  

 

Recept za okusno solato

 

Priprava kosila ali malice za službo je s pomočjo izdelkov Insalatissime Rio Mare zares hitra in enostavna. Za pripravo tega lahkega obroka potrebujete le: Insalatissime Rio Mare z lečo in tunino, mlado špinačo in pomarančo. Vse skupaj pokapljajte z ekstra deviškim oljčnim oljem in solite ter poprajte po želji.

 

Rio Mare je za vas izbral super poletne recepte. Sprehodite se med idejami in poiščite vaše favorite za ponedeljek, torek, sredo, četrtek, petek, soboto in nedeljo. Najbolj enostavne jedi bodo postale še tako posebne, da vas bodo vsi družinski člani hvalili na ves glas in se zraven smehljaje oblizovali.

 

Igralna enota Ocean v Minicityju Ljubljana

Med počitnicami so otroci vljudno vabljeni, da obiščejo tudi kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana. O tuni, oceanih, trajnostnem ribolovu in še marsičem zanimivem izvedo v igralni enoti Ocean, ki se ponaša z edinstvenim programom, ki je nastal ob podpori partnerja Bolton Adriatic z blagovno znamko Rio Mare. Otroci se bodo pod vodstvom animatorja naučili, da oceani predstavljajo dragocen vir, ki ga moramo zaščititi in spoštovati. Kdo bo kot ribič ujel največ ribic v oceanu? Pustimo se presenetiti ... Čaka jih kup zabavnih aktivnosti, ki bodo popestrile njihove poletne dni, hkrati pa bodo dobili veliko informacij tudi o konzervirani tuni na povsem sproščujoč način skozi igro. In ne samo da bodo postali ribiči, tudi v kuharje se bodo prelevili. Ste vedeli, da v Minicityju otroci postanejo to, kar si želijo? Prav vsakdo okrije svoj sanjski poklic.

Avtor: N. K.