Zakaj ne bi delili sreče ob peki na žaru tudi z otroki? Povabite jih zraven, vključite jih v vse predpriprave in naj bo dan poln prijetnih občutij in doživetij, začinjen z božanskimi okusi.

 

Ne samo da boste ob peki na žaru skupaj z otroki preživeli nepozabne trenutke, naučili jih boste novih veščin, spoznali se bodo s pripravo zdravega obroka, obenem pa se bodo počutili odraslo, samostojno in samozavestno. Prelevili se bodo v prave peke na žaru in lahko ste prepričani, da vas bodo naslednji vikend prosili za ponovitev.

 

Peka na žaru bo seveda zabavna, če jih v to ne boste silili in od njih zahtevali, da počnejo nekaj, česar niso sposobni. Upoštevajte njihovo starost pri posameznih opravilih, tako se boste izognili tarnanju, jamranju in prepiranju ter bo vaš dan poln prijetnih občutij in doživetij. Ves čas pa imejte v mislih, da morajo biti dosledni pri upoštevanju pravil, kajti ob žaru ni čas za vragolije, ampak premišljeno ravnanje v izogib morebitnim poškodbam in nesrečam. Še preden pa se lotite peke, določite družinski jedilnik. Upoštevajte tudi domiselne otroške predloge in se prepustite, da vas vonjave z žara zapeljejo, okusi pa polpolnoma osvojijo.

 

Podjetje Kotányi je za vas pripravilo recept za odlično jed z žara, ki navdušuje vse generacije.

Bageta s piščančjim filejem in popečeno zelenjavo

 

Sestavine za 4 porcije

 

4 celi piščančji fileji (po pribl. 200 g)

3 žlice sončničnega olja

3 žličke Žar magic dusta, začimbne mešanice

0.5 celega jajčevca

1 cela bučka

2 cela paradižnika v grozdu

4 kosi magete

morska sol jodirana

poper črni mleti

oljčno olje

 

Za začinjeno maslo

 

100 g masla

1 žlica Žar magic dusta, začimbne mešanice

 

Priprava

 

Piščančje fileje splaknite s hladno vodo in jih osušite s papirnato brisačo. Marinirajte jih s sončničnim oljem in začimbno mešanico Žar Magic dust Kotányi ter pustite, da se okusi premešajo. Maslo vzemite iz hladilnika.

Jajčevec narežite na rezine, začinite s soljo in pustite 15 minut, da se prepoji. Bučko narežite na rezine, nato pa začinite s soljo in poprom.

 

Piščančje fileje na žaru pecite pribl. 3–4 minute na obeh straneh, nato pa jih pustite počivati.

 

Priprava začinjenega masla: Zmehčano maslo zmešajte z začimbno mešanico Žar Magic dust Kotányi.

 

Zelenjavo premažite z nekaj oljčnega olja in pecite na žaru. Bageto razpolovite, notranjost premažite z maslom, začinjenim z začimbno mešanico Magic dust, in na kratko popecite na žaru.

 

Piščančje fileje narežite na rezine. Paradižnika splaknite in narežite na rezine. Popečene bagete napolnite z jajčevcem, bučko, rezinami piščančjega fileja in paradižnika ter postrezite.

 

Želimo vam veliko porcijo družinske sreče ob peki na žaru!