Pošta Slovenije vam omogoča dostavo pošiljke v roku ene ure na območju Ljubljane, v ostalih večjih mestih po Sloveniji (Celje, Koper, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Novo mesto) v dveh urah. Zbrali smo nekaj koristnih informacij o tej storitvi.

Kaj vključuje storitev Hitra pošta?

- Najpozneje v 30 minutah po vašem naročilu prevzamejo pošiljko na naslovu (velja za pošiljke Hitre pošte znotraj mest v Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici in Novem mestu).

- Pošiljke vročijo na območju mesta Ljubljana v roku ene ure po vašem naročilu, v ostalih večjih mestih po Sloveniji (Celje, Koper, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Novo mesto) v dveh urah po vašem naročilu.

- Namesto vas opravijo tudi zamudne poti, kot so opravki na uradih, sodiščih, bankah ali agencijah.

- Če pa želite na pošiljki označiti vrednost, jo poslati kot odkupno pošiljko ali pošiljko s povratnico, je treba izpolniti pripadajoče dokumente in pošiljko pripraviti v ustrezni ovojnini.

Ali so v storitev Hitra pošta vključeni tudi ostali kraji po Sloveniji?

V storitev Hitre pošte znotraj mest so vključeni tudi določeni kraji v bližini mest Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Novo mesto, kar je podrobneje razvidno iz Seznama pošt v prometnem križu Hitre pošte znotraj mest. Dostava je v teh krajih možna v štirih urah od sprejema pošiljke na pošti oziroma od prevzema pošiljke.

Ali storitev Hitra pošta velja ob nedeljah in praznikih?

Ne.

Kako se odda naročilo za storitev Hitre pošte? 

Za naročilo pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 1400, kjer boste dobili tudi dodatne informacije.

Koliko stane storitev Hitre pošte?

Cenik storitve Hitre pošte znotraj mest si lahko ogledate TUKAJ. Cena je odvisna od teže pošiljke in izbranih storitev.

Pošta v kreativnem otroškem mestu Minicity

V kreativnem otroškem mestu Minicity se nahaja prav poseben igralni kotiček za otroke stare od dveh do 14 let. Pošta je videti prav takšna, kot jo poznamo v resničnem življenju. V njej skozi različne dejavnosti otroci pobližje spoznajo poklic poštarja, vse sestavne dele kuverte in pisma.

Prav tako si pobližje lahko pogledajo paketomat in izvedo, čemu služi, poštarjeve pripomočke in vozila, z navdušenjem pa osvojijo tudi pisanje pisem in razglednic. Zelo dobro znajo v prihodnje tudi pojasniti, kaj pravzaprav je filatelija. Vse aktivnosti so zastavljene skozi didaktično igro, na podlagi igre vlog, praktičnih nalog in diskusij, s katerimi pridobivajo nova znanja na različnih področjih ter krepijo fino motoriko.

Otrokom v igralni enoti nikoli ni dolgčas, saj jih Poštar Pavli pričaka z nasmehom, vedno pripravljen, da s svojimi sodelavci raznaša pisma in pakete, ne glede, ali zunaj sije sonce ali dežuje. Včasih ga srečamo na poštnem okencu, pogosto tudi v Pošti sortira pošiljke in izpolnjuje poštno dokumentacijo, kdaj pa kdaj pa nam pomaha s poštnega prevoznega sredstva. Prepoznamo ga po uniformi in poštarski torbi, polni pošiljk. V njegovi družbi se otroci veliko zabavajo, obenem pa tudi ogromno naučijo.