Kreativno otroško mesto Minicity bodo med krompirjevimi počitnicami, od ponedeljka, 25. 10. 2021, do nedelje, 31. 10. 2021, zavzeli mali čarovniki, čarovnice in druge pošasti. Pripeljite otroke na najbolj strašno dogodivščino v tem letu.

 

Za noč čarovnic bo kreativnem otroškem mestu Minicity, kjer vsak otrok postane to, kar si želi, zeloooo strašljivo. V več kot 40 kotičkih, primernih za igro in raziskovanje, bo gospodovalo strašljivo vzdušje. Otroci, stari od drugega do 14. leta, vabljeni na najbolj strašljive kreativnice v mestu, kjer organiziramo veliko srečanje čarovnic, čarovnikov, okostnjakov, mumij, pajkov, netopirjev ...

V Minicityjevi Banki učimo o zgodovini denarja, tokrat pa bomo pogledali še malo v prihodnost in ustvarili najbolj strašljiv kovanec, ob tem pa se bomo seznanili z valutami preteklosti. Ko bomo o zgodovini denarja izvedeli čisto vse, se bomo posvetili varčevanju. Vsaka mala čarovnica si želi najbolj strašljivo zabavo. Kako pa si jo lahko privošči, če svoje žepnine do sedaj ni varčevala? Če privarčevanega denarja nima, se bo odpravila na potep po Minicityju in si s pravimi čarolijami prislužila denar, ki ga bo po odprtju bančnega računa lahko dvignila v našem prenovljenem bankomatu. A to še ni vse – na potepu se ji bo pridružil tudi Toli, ki ji bo kot pravi strokovnjak pokazal, kako se stvarem v finančnem svetu streže.

 

V Hiši strahov bodo zavladale pošasti

 

Najprej bomo obiskali Hišo strahov. Ja, v našem malem mestu se skriva prava Hiša strahov in tam jih bo pričakala Minicityjeva umetnica, ki bo na otroške obraze narisala najbolj strašno poslikavo. Prisluhnila bo željam otrok, jih potresla s ščepcem svojih čarobnih idej, in kar naenkrat se bodo po ulicah mesta sprehajale čarovnice, čarovniki, pošasti, mumije, pajki, netopirji in drugi strašni prebivalci malega mesta. *Barve za poslikavo so primerne za otroško kožo.

 

Nad nami bodo poleteli strašni netopirji

 

Vzhičeni bomo nadaljevali naš čarovniški pohod do Srečnega mesta, kjer se bomo tudi sami prelevili v prave ustvarjalce. Noč čarovnic je idealna za trenutke pošastne domiselnosti. Po navodilih animatorja bomo iz odpadnega materila izdelovali najbolj strašne netopirje. ''Copranje'' nam bo šlo dobro od rok in kmalu bomo nad nami opazili njihova strašna krila. 

 

Izdelovanje najbolj izvirne buče iz lesa

 

Kot se spodobi za noč čarovnic, bomo tudi mi izrezovali buče. Ampak, tokrat bodo naše najbolj strahovite! S posebnimi pripomočki bomo v naši Lesarski delavnici iz kosov debel izrezljali edinstvene buče z velikimi, majhnimi, ukrivljenimi ali ravnimi usti in nazobčanimi zobmi. Otroci jih bodo lahko odnesli s sabo in z njimi okrasili otroške sobe. Le kako se bo glasil naš urok, da bodo strašne buče oživele?!

 

Obisk velikega junaka Račka Juniorja

 

Male pošastke bo s svojim razigranim slogom v Deželi okusov obiskal Raček Junior, ki nam bo pomagal pripraviti najbolj strašen obrok vseh časov. Abrakadrabra, čirule, čarule in naši slastni prigrizki bodo dobili oči in usta. Hudoooo, prav vsi jih bomo poskusili in tako dobili moč, da bomo skupaj premagali nadnaravne sile, ki so zavladale na noč čarovnic.

 

Sladko strašljivo rajanje

 

Bučno in glasno bo naša povorka čarovnic, čarovnikov in drugih pošasti odkorakala v trgovino bonbonov, ki se nahaja sredi mini mesta. Noč čarovnic bomo zrežirali v fantazijskem slogu in ustvarili najbolj strašna nabodalca. Barvita s pošastnim pridihom bodo zastrašujoče sladka. Njami in čarobni urok bo izničen. Ali pa tudi ne ... Se v našem mestu obeta nova magična noč pod vplivom strašne formule?! Mali in veliki, pridite, pridite in se nam pridružite na najbolj strašljivi dogodivščini v tem letu!