NARIŠI NASMEH Z MINICITYJEM

Vabljeni na najbolj zabaven BREZPLAČNI dogodek za družine z otroki letošnjega leta, kateri bo potekal v soboto, 18. maja 2024, v Minicityju! Izkoristite brezplačno vstopnico in se nam pridružite na celodnevnem brezplačnem dogajanju koncertu skupine ČUKI in Ribiča Pepeta, brezplačno obiščite Minicity ter se udeležite številnih brezplačnih delavnic, s katerimi lahko osvojite bogate nagrade! Z zabavo na delavnicah se uvrstite v veliko nagradno igro, kjer lahko osvojite tudi prenosni računalnik HP! Z nami bo tudi Tinkara Fortuna, ki vas bo naučila koreografijo za svojo prvo otroško pesem Počitnice!

Za prevzem brezplačne vstopnice uporabite kodo MINICITY ali poiščite kodo na družabnih omrežjih partnerjev dogodka!

*število vstopnic je omejeno. 


PREVZEMI BREZPLAČNO VSTOPNICO


PROGRAM DOGODKA

MINICITY 

9.00 - 20.00

Brezplačni dvourni obisk Minicityja, v izbranem terminu, ki ga izberete ob prevzemu vstopnice. Raziskovali bomo kotičke Minicityja, se zabavali, zraven tega pa veliko novega naučili. Čaka nas kar 40 temstkih kotičkov, v katerih se boste preizkusili v več kot 100 poklicih in skoraj 500 aktivnostih!

BARILLINA KUHARSKA DELAVNICA
Otroci se bodo v kuhinji spoznavali s pripravo testenin in spoznali zakonitosti dobrih testenin.  Otroci bodo skupaj s kuharskim mojstrom izvedli kuharsko delavnico, kjer bodo preizkusili svoje kuharske veščine in znanje. Pri kuhi se bodo pogovarjali, kakšne občutke zbujajo določeni okusi. Otroci se bodo skupaj s pantomimikom preselili v svet čustev in izražanj.


PARKIRIŠČE PRED MINICITYJEM LJUBLJANA

9.00 - 20.00

Pestro brezplačno dogajanje s številnimi gosti presenečenja, izzivi in delavnicami za otroke, številnimi maskotami in drugim razvedrilnim programom za družine z otroki.

SAJENJE MEDOVITIH RASTLIN Z BAUHAUSOM
Otroci prejmejo majhen šotni lonček v katerega položijo zemljo in semena medovite rastline, ki jo odnesejo domov in lahko presadijo v večji lonček. Ob delu spoznajo se pomen, namen in vrste medovitih rastlin. Otroci spoznajo tudi lastnosti in pomen hotela za žuželke in si ga pobliže ogledajo.

BAUHAUSOV DRUŽINSKI POLIGON
Tekmovanje s samokolnicami za celotno družino.

SPOZNAVANJE TOVORNJAKA Z MAN-om
Otroci bodo spoznali pravi kamion, sedli za volan in spoznali definicijo mrtvih kotov. Kot pravi vozniki bodo spremljali starše, ki se bodo sprehajali okrog kamiona in preučevali, kdaj jih vidijo in kdaj so v mrtvem kotu. 

GASILCI SE PREDSTAVIJO
Otroci bodo v družbi Gasilske zveze Slovenije ter gasilcev PGD Zadobrova-Sneberje-Novo Polje in PGD Slape-Polje iz GZ Ljubljana spoznali gasilsko vozilo - cisterno ter vse pripomočke, ki jih gasilci uporabljajo pri svojem delu. Otroci se bodo preizkusili na gasilskem poligonu, razvili gasilske cevi, ob 11., in 13., uri bodo lahko prisluhnili tudi zgodbici ob kamišibaju in spoznali značilnosti gorenja z zanimivimi prikazi.

POLICISTI SE PREDSTAVIJO
Policijska ekipa bo na dan dogodka, pod svojim šotorom pripravila več različnih dejavnosti preko celotnega dne. Obiskal nas bo policist na motorju, s kolesom, z vozilom, policist na konju ter policijski kuža. Otroci bodo spoznali poklic policista in njegovo opremo.

PREVENTIVNA SKRB ZA ZDRAVJE ZOB z VBO-jem
Otroci se bodo spoznali s preventivno skrbjo za zdravje zob in tehniko pravilnega ščetkanja. Izvedeli bodo ali so njihovi zobki ob zaužitju določene hrane veseli ali žalostni.

LEDOV KOTIČEK
Posladkaj se z najboljšim sladoledom, okusi nove okuse in se zabavaj z Ledotom Medotom. 

CEDEVITIN KOTIČEK
V Cedevitinem kotičku bodo otroci pisali in risali lepa CE sporočila, s katerim bodo nekomu polepšali dan. Prav tako se bodo zabavali ob barvanju pobarvank in se preizkusili v vrtenju kolesa sreče. 


DVORANA A, BTC CITY

9.00 - 20.00 

Poiščite Minicityjeve kotičke na območju celotne Dvorane A in zberite žige pri različnih aktivnostih. Tako si boste zagotovili sodelovanje v VELIKI NAGRADNI IGRI z BOGATIMI NAGRADAMI. Nagrade bomo izžrebali na odru pred Minicityjem Ljubljana v soboto, 18. 5. 2024, ob 18.00. 

BENQUICKOVA KULINARIČNA DELAVNICA
Okusi različne okuse in opiši čustva, ki se zbudijo ob okušanju različnih dobrot (sladki greh, kakav, ...). 

POSLIKAVA OBRAZA
Otroci bodo lahko izbirali med različnimi pozitivnimi čustvenimi simboli – smeškoti. Animatorka jih bo risala na njihove obraze, motivi pa bodo primerni tudi za starejše otroke in odrasle.

KREATIVNE DELAVNICE NA TEMO ČUSTEV
Otroci bodo s pomočjo animatork ustvarjali na različnih kreativnih delavnicah. Za vsako čustvo bomo imeli svojo kreativno delavnico. Tako bomo pokrili vsa osnovna čustva in skozi kreativnost odpirali prostor razmišljanja o čustvovanju in grajenju odnosov.

KREATIVNE DELAVNICE NA TEMO HVALEŽNOSTI
Najmlajši bodo skupaj z animatorko spoznavali pomen besed hvala, dober dan, prosim itd. ter se tako učili osnov lepega vedenja. Ustvarjali bodo trganke, pisali oziroma risali kartice hvaležnosti itd.

KREATIVNA DELAVNICA IN PREVIJALNICA BAMBO NATURE
Veste, kakšne umetnine lahko ustvarite iz odpadne embalaže? Sploh, če je le-ta iz papirja? Pridružite se nam in skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega!

ZOLLIPOPS KOTIČEK
Okusi lizike, ki jih lahko uživaš brez slabe vesti in, ki ne škodujejo otrokovim zobkom. 


DOGAJANJE NA VELIKEM ODRU PRED MINICITYJEM

13.00 - 17.00 

Čaka nas pestro brezplačno dogajanje s številnimi gosti presenečenja, izzivi in delavnicami za otroke, številnimi maskotami in drugim razvedrilnim programom za družine z otroki. Če boste pridno sodelovali v delavnicah in zbrali dovolj žigov, pa si boste zagotovili sodelovanje v VELIKI NAGRADNI IGRI z BOGATIMI NAGRADAMI. Nagrade bomo izžrebali na odru pred Minicityjem Ljubljana v soboto, 18. 5. 2024, ob 18.00. 

ob 14.00 - nastop glasbene šole DoReWe
Kot prvi se bodo na velikem odru predstavili otroci, ki pridno vadijo v glasbeni šoli DoReWe. 


ob 14.30 
ZAPLEŠI S TINKARO FORTUNA 

Pridruži se nam na plesni delavnici s Tinkaro Fortuna in se nauči koreografijo njene prve otroške pesmi - POČITNICE!


ob 15:00 - KONCERT RIBIČA PEPETA IN SKUPINE ČUKI 

Zabavajte se z nami ob najbolj znanih melodijah skupine Čuki in nastopom Ribiča Pepeta!


VELIKA NAGRADNA IGRA

Na vseh treh prizoriščih (v Minicityju, v Dvorani A in na parkirišču pred Minicityjem) vas bodo ves dan čakali Minicityjevi animatorji, ki bodo poskrbeli za kreativne delavnice, skozi katere bodo otroci spoznavali čustva in se osredotočili predvsem na pozitivna čustva in sporočila. A to še ni vse: na postajah v Dvorani A in na veliki ploščadi pred Minicityjem bodo dobili tudi izzive, s katerimi bodo prejeli žige - za vsaj štiri osvojene žige, pa lahko sodelujete v veliki nagradni igri z bogatimi nagradamiNagradni sklad: 

1. nagrada - prenosni računalnik HP 250 G10

2. nagrada - vikend paket v leseni welness hiški in obisk adrenalinskega parka za celo družino v Kampu Menina

3. nagrada - indijanski šotor Muddy Buddy Dreamer Bauhaus

4. nagrada - rojstni dan za otroka v Minicityju

5. nagrada - paket sladoleda Ledo King kornet Malina Cake

6. nagrada - komplet izdelkov Planet Fortuna

7. - 9. nagrada - družinski paket Paloma DINO izdelkov

10. - 12. nagrada - paket 6 zobnih ščetk VBO

13. nagrada - paket sladoledov Ledo Lino Lada na palčki

14. nagrada - paket sladoledov Ledo Ledo Medo na palčki

15. - 17. nagrada - paket 3 zobnih ščetk VBO

18. - 20. nagrada - Minicityjev darilni paket z vstopnico in majčko s kratkimi rokavi

21. - 28. nagrada - paket izdelkov BenQuick

29. - 31. nagrada - sončna krema Bambo Nature ZF 30

32. - 36. nagrada - darilni paket za otroka MAN

37. - 39. nagrada - 1 x deo roll-on + 1 x balzam za ustnice Abena

40. - 42. nagrada - paket Cedevite. 

Pravila in pogoji nagradne igre

PREVZEMI BREZPLAČNO VSTOPNICO

 


SPOZNAJTE PODPORNIKE DOGODKA

glavni pokrovitelj BTC CITY

BTC City je eno izmed največjih nakupovalno-rekreativnih, poslovnih in kulturnih središč v Evropi. Središče vas pričakuje z več kot 450 trgovinami, svoje brbončice pa boste lahko razvajali pri več kot 70 različnih kulinaričnih ponudnikih. Z veseljem napovedujemo že tradicionalni in največji nakupovalni dogodek v našem središču – Festival nakupov in zabave

Obišči spletno mesto Festivala nakupov in zabave BTC City

BAUHAUS

Specialist za delavnico, hišo in vrt. Pod eno streho združujemo narazličnejše specializirane izdelke in se lahko pohvalimo z veliko izbiro in prvovrstno kakovostjo po ugodnih cenah. Osredotočamo se na bistveno, da našim strankam ponujamo prijazno in strokovno svetovanje. Poleg tega imamo tudi široko paleto storitev, ki vam olajšajo nakupovanje in vam pomagajo pri vaših projektih. Pri Bauhausu se zavedamo, da so naše stranke na prvem mestu in si prizadevamo, da se pri nas počutijo prijetno, udobno in zadovoljno.
Obišči spletno mesto Bauhaus

MAN

Prodajno servisni center MAN Truck&Bus Slovenija nudi podporo MANovim in NEOPLANovim strankam in njihovemu voznemu parku v Sloveniji. Hkrati zagotavlja tudi prave izdelke in rešitve za vsako področje prevozne industrije in vsako transportno nalogo. V paleti izdelkov so dostavna vozila, tovornjaki in avtobusi, hkrati pa tudi storitve povezane s potniškim in tovornim transportom. Ključ do našega uspeha je zaupanje naših strank, ki temelji na zanesljivosti vozil MAN ter širokem spektru storitev, s katerimi lahko izpolnjujemo želje naših strank in jih podpiramo v vseh pogledih.
Obišči spletno mesto MAN

BENQUICK

Blagovna znamka BenQuick združuje raznoliko ponudbo kakavovih instant izdelkov, vročih čokolad in žitne kave, ki izstopajo po visoki kakovosti. Ti izdelki so rezultat dolgoletnih izkušenj in uporabe edinstvene tehnologije aglomeriranja, ki zagotavlja posebno strukturo granul. Njihova glavna prednost je takojšnja topnost v tako toplem kot hladnem mleku, kar omogoča hitro pripravo okusnega kakavovega napitka.

BARILLA

Poiščite navdih za svoja kulinarična doživetja v Barilli. Izberite okuse, ki navdušijo, in oblike, ki privlačijo. Prepričajte se, kako v Barilli izberejo najboljše surovine in kako jih uporabijo ter pripravijo za svoje zveste kupce. Vstopite v svet Barille in na njihovi spletni strani preverite tudi kuharske trike mojstrov za pripravo jedi iz testenin. 

LEDO

Ledo je zraven ponudnika odličnih  sladoledov tudi uveljavljena blagovna znamka zamrznjene hrane, izdelkov, ki so pod stalnim nadzorom kontrole in kvalitete laboratorijev Ledo in slovijo po svoji odličnosti. 

BAMBO NATURE in ABENA

Pri Bambo Nature skrbijo za koži prijazne izdelke pravilno negovano in zaščiteno otroško kožo od rojstva dalje. Izdelki so brez parfumov in drugih nevarnih sestavin, ki lahko povzročijo draženje kože in ne sodijo v izdelke za otroke. V pleničkah in hlačnih pleničkah Bambo Nature se otroci počutijo udobno in suho ter lahko aktivno raziskujejo svet okrog sebe. Pleničke pa so na voljo tudi v papirnati embalaži!

CEDEVITA

Deli tisto nekaj CE in osvoji nagrade! Že poznate CE Svet? Gre za pozitiven, svež in razburljiv svet, prav takšen, kot je tudi Cedevita. Gradi optimistično skupnost, kjer se vsak dan odpirajo nove izkušnje in možnosti - od pozitivnih idej, pa vse do nagradnih iger z res privlačnimi nagradami. Kako visoko  se na lestvici optimizma lahko povzpnete vi? Preverite sami in s pozitivnim sporočilom nekomu polepšajte dan.

HP

HP je priznano mednarodno podjetje na področju informacijske tehnologije. Njihovi izdelki so namenjeni tako posameznikom kot malim in srednje velikim podjetjem ter velikim korporacijam, vključno s strankami iz vladnih, zdravstvenih in izobraževalnih sektorjev. HP je znan po svoji zavezanosti inovacijam in družbeni odgovornosti, s poudarkom na trajnostnem vplivu, človekovih pravicah in digitalni enakosti. Podjetje si prizadeva za ustvarjanje tehnologije, ki prispeva k izjemnim prispevkom k človeštvu. V ponudbi HP najdemo prenosne računalnike, namizne računalnike, tiskalnike, strežnike, shrambo podatkov in mrežno opremo. Poleg tega ponujajo storitve in svetovanje za svoje izdelke in izdelke partnerje. HP je zavezan k krožnemu gospodarstvu, ki temelji na učinkoviti rabi materialov in energije, ter si prizadeva za varnost podatkov in digitalno preobrazbo. S svojimi izdelki in storitvami podjetje HP ostaja v ospredju tehnološkega napredka in inovacij.

Obišči spletno mesto HP

GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE

Gasilska zveza Slovenije je samostojna, nepridobitna, humanitarna, nepolitična ter najvišja oblika povezovanja prostovoljnih gasilskih društev in njihovih zvez. Deluje na podlagi Zakona o društvih in Zakona o gasilstvu. Je zveza vseh prostovoljnih gasilskih društev, vseh prostovoljnih industrijskih gasilskih društev ter njihovih gasilskih zvez, ki so organizirana na občinski, medobčinski in regijski ravni.

PLANET FORTUNA

Planet Fortuna je podjetje pevke Tinkare Fortuna, ki jo poznate tudi kot članico skupine Bepop. Tinkara je avtorica otroških slikanic, zadnja leta pa vedno več nastopa po šolah, vrtcih in dogodkih, kjer plesno ter pevsko poskrbi za animacijo otrok ter predstavlja svoje slikanice. Na dogodku Narišite nasmeh bo otroke naučila koreografijo na njeno prvo otroško avtorsko pesem POČITNICE, tukaj pa lahko obiščete njeno spletno stran, kjer so na voljo njene slikanice, ki jih prodajamo tudi na blagajni Minicityja.
Obišči spletno mesto Planet Fortuna

GLASBENA ŠOLA DoReWe

Glasbena šola DoReWe spodbuja celostno učenje v podpornem okolju z odličnimi mentorji. V glasbeni šoli s srcem prisegajo na celovit pristop saj učenje instrumenta, petja in teorije poteka istočasno, pri tem pa uporabljajo popularne skladbe iz različnih zvrsti - od klasične, do jazza, rocka in ljudskih pesmi. Učenje lahko poteka v parih, skupinah ali individualno, vedno pa poskrbijo za motivacijo skozi družabno vzdušje in dobro počutje vsakega udeleženca. 

MEDIJSKI POKROVITELJI DOGODKA

RINGARAJA.NET

Osrednji specializirani spletni portal za starše in bodoče starše www.Ringaraja.net prinaša svojim bralcem in bralkam dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu. Ringaraja že dobri dve desetletji spremlja in podpira bodoče starše vse od trenutkov, ko šele razmišljajo o nastanku novega življenja in jih vodi skozi čudovito obdobje nosečnosti in prvega leta dojenčkovega življenja, ko imajo obenem največ dvomov in vprašanj, preko predšolskega obdobja vse do vstopa otrok v šolo.

RAČUNALNIŠKE NOVICE

Računalniške novice sodijo med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponujajo kakovostno vsebino, predvsem novosti in trende s področja informacijskih tehnologij, računalništva, telefonije, pametnih domov, e-mobilnosti …

Minicity Ljubljana