KREATIVNO PISANJE

Dragi starši, na kaj pomislite, ko vam omenimo kreativno pisanje? Na članek? Revijo? Morda spletno stran, ki jo najraje prebirate? Kaj pa, če bi prebirali zgodbe in članke malih nadebudnežev? Absolutno najboljše branje, kajne? Ker se v Minicityju posvečamo predstavitvi poklicev, vaše malčke vabimo, da se preizkusijo v kreativnem pisanju. Morda bo prav njihov članek nekoč umeščen v eno izmed revija Media24. Vsak mesec pa bomo tri najboljše članke objavili tudi na naši spletni strani. 

Naloga za otroke

Dragi otroci,
ste si kdaj zamislili, da bi postali pisci člankov, zgodb in reportaž, ki bi jih redno objavljali v revijah? Preizkusite se v kreativnem pisanju in morda bodo že v začetku maja vaši članki predstavljeni na naši spletni strani. 
Kako se tega lotiti?
  1. Najprej si izberi prostor, kjer se dobro počutiš in se tvoje misli popolnoma zbistrijo. 
  2. Ko boš vedel, kateri prostor, ti je najljubši, se lahko lotiš priprave: vzameš list papirja in svinčnik, če dobro uporabljaš računalnik, pa lahko prispevek napišeš tudi na računalniku. 
  3. Potem poglej vprašanja in si najprej v glavi odgovori nanje. Kaj zate pomeni začetek pomladi? Na kateri dogodek se ob začetku pomladi zmeraj spomniš? Če bi bil ptica, kam bi najraje potele v začetku pomladi? Kateri kraj bi si ogledal?
  4. Ko si na vprašanja odgovoril v glavi, se lahko lotiš pisanja. Napisano večkrat preberi: so ti vsi stavki všeč? Kreativno pisanje namreč ne pomeni zgolj nanizanja dejstev, ampak je potrebno zgodbo prilagoditi tako, da bo všečna tudi opstalim očem. Si zadovoljen?
  5. Potem te čaka še zadnja naloga: svoj prispevek poimenuj z naslovom. Vse skupaj nam sedaj pošlji na info@minicity.si (pri tem ti lahko pomagajo starši) in večkrat spremljaj našo spletno stran. Morda boš prav ti tisti, katerega prispevek bo krasil naš zavihek o kreativnem pisanju v naslednjem mesecu. Veselimo se tvojega prispevka!


#igrajmosedoma

Vsebino za vaše malčke pripravljamo z Media24