10:00 - 20:00 (0)

info@minicity.si

+386 41 377 366

VARNO NA POT

V Minicityju zmeraj skrbimo, da malčke o varnosti v prometu učimo. Da se bo vaš nadobudnež o prometni varnosti lahko uril tudi doma, smo pripravili nekaj iztočnic, s katerimi si lahko ob igri pomagata. 

Naloga za otroke

Dragi otroci, zagotovo se je vsak izmed vas že kdaj peljal v avtomobilu, na avtobusu in s kolesom. Pa ste bili vedno dovolj previdni in ste upoštevali vsa pravila? Ker se zavedamo, da jih včasih pozabimo te skupaj z mamico ali očkom vabimo k izpolnjevanju spodnjih nalog. 

VARNO NA POT

Izdelaj svoj rumeni avtomobil

POTREBUJEŠ: 
  •  veliko škatlo, ki je dovolj velika, da lahko vanjo sedeš
  •  papirnati krožnik oz. trši papirji
  •  širok lepilni trak
  •  tempera barve
  •  čopiče
  •  kolaž papir. 

Najprej škatlo zapreš in jo dobro zalepiš, zunaj pustiš krajšo stranico, kot je na sliki (korak 1). Nato prosiš enega od staršev, da ti zareže škatlo iz obeh strani (korak 2). Večji del prepogneš navznoter na pol, da dobiš vetrobransko steklo. Zadnjo krajšo stranico, ki si jo na začetku pustil znaj prepogneš navznoter, da dobiš vzglavja sedežev. Tako avto je pripravljen na barvanje. Vzameš rumeno barvo in ga v celoti prebarvaš, pred tem zaščiti površino okoli sebe (npr. večjo vrečo za smeti razrežeš in dobiš veliko površino).


Medtem, ko se avto suši, pripraviš vso potrebno opremo in sicer: volan (izrežeš iz tršega papirja), 4x guma (krožnike pobarvaš in počakaš, da se posušijo. Vsak avto pa potrebuje nekaj osnovne opreme za varno vožnjo na cesti, zato iz volne ali starega traku naredi pas za pripenjanje, iz papirja ali starega lončka luči. Na vetrobransko steklo pa doriši brisalce in ne pozabi na smernike.


Med priponkami spodaj pa poglej, kaj vse vsebuje osnovna oprema, ki jo mora imeti vsako vozilo.

Tako avto je pripravljen sedaj pa varno na pot in po predpisih!

#igrajmosedoma

Vsebino za vaše malčke ustvarjamo z AMZS