V Minicityju vam v soboto, 18. maja 2019, v okviru svetovnega dneva čebel in tedna družin ponujamo priložnost, da s svojimi družinskimi člani brezplačno obiščete Minicity, kjer bo potekal tematski dogodek »Skupaj poletimo višje«.

Svojo brezplačno vstopnico prevzemite na www.minicity.si!*

Ker družinski člani, prav tako pa tudi čebele, najbolje delujejo v timu, torej v povezani, uglašeni in harmonični skupini posameznikov, želimo na dogodku spodbuditi družine z otroki do 12. leta iz vse Slovenije (tudi širše družinske člane), da najdejo za družino čas, ga preživljajo skupaj, poučno, zabavno in predano drug drugemu, hkrati pa poudariti pomen podobnosti s čebeljimi družinami, ki skupaj »letajo« k enemu cilju. Namen dogodka je povezovanje družinskih članov na poučen in zabaven način, hkrati pa spodbujati sajenje medovitih rastlin in ocvetličevanje domov v urbanih središčih ter čebeljim družinam, ki so nam lahko vzor timskega dela, omogočiti pogoje za obstoj. Vse aktivnosti in delavnice bomo tokrat pripravili tako, da bodo zraven otrok aktivneje sodelovali tudi starši, osrednjim vsebinam, povezanim s čebelami in z medom, pa bomo dodali tudi več dodatnih, spremljevalnih aktivnosti in timskih delavnic. Z nami bodo Čuki z mačkom Reksijem ter Plesnim mestom pod pokroviteljstvom Relaxa in BTC Cityja, Ribič Pepe in RTV Slovenija ter Rok Ferengja/Rok'n'Band.

Kaj bomo počeli?

V sodelovanju z BAUHAUS Slovenija bomo sejali medovite rastline in spoznavali pomen čebel ter njihov vpliv na naše življenje, prav tako pa bomo spoznavali hotele in gnezdilnice za žuželke.

V sodelovanju s čebelarskim društvom se bomo seznanili s čebelarsko opremo, sestavo čebelnjaka in slovensko avtohtono čebelo - kranjsko sivko ter izdelovali panjske končnice.Plesali bomo tudi čebelji ples!

V sodelovanju z mebloJOGI bomo preizkušali X-Senzor in skakali na megatrampolinu iz vzmetnic.

V sodelovanju z Dexy Co bomo ekipno ustvarjali največje satovje z igro Honeycombs.

V sodelovanju s Volkswagen bomo spoznali novega T-Crossa! Novi T-Cross je več, kot pričakuješ. Je funkcionalen, prostoren in raznolik. S svojim videzom vozila SUV, možnostmi za individualizacijo in visoko vsakodnevno uporabno vrednostjo je popolna kombinacija variabilnosti in kompaktnosti. Številni asistenčni sistemi pa še zvišujejo raven udobja pri vožnji. Zabavali se bomo v igralni enoti Avtohiša v Minicityju in uživali ob obisku Wolfija.

V sodelovanju z Energetika Ljubljana - Bivanju Dajemo Utrip bomo ustvarjali zanimive pobarvanke in spoznali, kaj vse moramo narediti za čisto okolje, ter uživali ob obisku Medota Edota.

V sodelovanju z Relax Turizem bomo slovesno odprli Reksijev kotiček v Minicityju, ki ga bo pospremila novinarska konferenca, s predstavitvijo trendov v turizmu, in sodelovali v nagradni igri za brezplačne družinske počitnice, pripravili pa smo tudi številne druge zanimive nagrade, kolo sreče in zabavne aktivnosti, ob tem pa se bomo tudi naučili Reksijev ples in pesmico. Ob 16. uri vas bomo presenetili z mini diskom z mačkom Reksijem!

V sodelovanju z Bags&More in Office&More bomo raziskovali igralno enoto Papirnica, si ogledali razstavo risbic iz natečaja "Rišem za prijatelja" ter spoznavali šolske torbe in potovalni program. Na ta dan pa lahko prinesete svojo staro šolsko torbo v poslovalnico Office&More v BTCju in prejmete kar 50 odstotkov popusta ob nakupu nove - akcija velja samo na ta dan in samo v navedeni poslovalnici! Prinesene torbe po podjetje Acron podarilo Zvezi prijateljev mladine. Pripravljamo tudi veliko presenečenje! 

V sodelovanju s Party Shop - Kolosej bomo pripravili zanimive delavnice ustvarjanja in modeliranja balonov v obliki čebelic.

V sodelovanju z Loacker bomo v igralni enoti Svet napolitank izdelovali napolitanke po okusu posameznika in iz vafljev izdelali slastno satovje. Za okrepčilo se bomo posladkali s slastnimi Loackerjevimi mini napolitankami.

V športni dvorani Decathlon Slovenija se boste lahko udeležili košarkarskega turnirja pod vodstvom izkušenih animatorjev Športno društvo OLIMP in pokroviteljstvom Office&More, ki bo poskrbel za praktične nagradice!

V Benovi deželi BenQuick se boste zabavali z medvedkom Benom, ki pride tisti dan na obisk. Čez cel dan vas bo razveseljeval s tekmovanji, pri katerih bodo malčki lahko osvojili praktične nagradice medvedka Bena!

V sodelovanju z Epson bomo ustvarjali najlepše družinske fotografije, ki jih bomo v ličnih foto-okvirjih odnesli domov v spomin.

V igralni enoti Porodnišnica, pa bomo na ta dan pozdravili dva nova partnerja - mömax in TA DAN

Število vstopnic je omejeno. Ko je določen termin za prevzem vstopnic zaseden, lahko izbirate med ostalimi termini.

Vstopnica velja za obisk kreativnega otroškega mesta Minicity Ljubljana v soboto, 18. maja 2019, za dve uri.