Revija Story

Tudi v Sloveniji še vedno kršena določila Konvencije o otrokovih pravicah

Ob svetovnem dnevu otroka so se povezali civilna družba in gospodarske družbe, ki so otrokom omogočili nepozabne informativne in ustvarjalne delavnice v kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana. Vlogo družbene odgovornosti podjetja je predstavila Vanja Hrovat, predsednica uprave Zavarovalnice Generali, ki se zaveda, da je delovanje civilne družbe brez pomoči donacij gospodarskih družb izjemno težko. V preteklih dveh letih so za uresničevanje programov ZPM Ljubljana Moste-Polje darovali 200.000 evrov.

Preberi članek
Revija Lady

Revščina je nesprejemljiva

Dogodka v kreativnem mestu Minicity se je brezplačno udeležilo več kot 1000 otrok iz vse Slovenije, ki so skozi informativne in ustvarjalne delavnice spoznali, kako odgovorno ravnati z okoljem ter kako biti odgovorni do sebe in svoje varnosti v prometu. Zgradili so tudi maketo Ljubljane kot zelene prestolnice Evrope 2016, pri čemer jim je pomagal župan Zoran Janković, obiskal pa jih je tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je z otroki pokramljal o njihovih največjih  življenjskih željah. Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, je opozorila na težave družin. V Sloveniji so še vedno kršena določila Konvencije o otrokovih pravicah.

Preberi članek
Delo - Ona

Svetovni dan otroka

Na svetovni dan otroka je domiselno otroško mesto Minicitv, kjer otroci spoznavajo različne poklice, skupaj s prijatelji brezplačno odprlo vrata za več kot 1700 otrok in staršev. Obiskala sta jih tudi predsednik RS Borut Pahor in župan MOL Zoran Jankovič.

Preberi članek
Revija Zarja

Za Sanje potrebuješ le pogum

V ljubljanskem »čudežnem« kotičku za otroke poimenovanem Minicitv, so na prav poseben način zaznamovali svetovni dan otroka. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije so pripravili okroglo mizo o nasilju nad otroki. Približno 150 otrok in njihovih staršev se je udeležilo srečanja s predsednikom Borutom Pahorjem in veselo so mu razkazali delavnice najrazličnejših poklicev.

Preberi članek
Revija Jana

Svetovni dan otroka

Dogodka v kreativnem mestu Minicity se je brezplačno udeležilo več kot tisoč otrok z vse Slovenije. Zgradili so tudi maketo Ljubljane kot zelene prestolnice Evrope 2016, pri čemer jim je pomagal župan Zoran Jankovič, obiskal pa jih je tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Preberi članek
Revija Maja

Živahno malo mesto

Na tako pomembni dan kot je svetovni dan otroka so naše živahno kreativno otroško mesto Minicity obiskali pomembni gosti. Z name se je družila gospa Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčić, predsednik RS Borut Pahor in župan MOL Zoran Janković. Slike povedo več kot tisoč besed, zato si oglejte kako smo se zabavali.

Preberi članek
Revija Zvezde

Borut Pahor pod drobnogledom otrok

Naše malo mesto je obiskal predsednik RS Borut Pahor in se našim meščanom pridružil v živahni razpravi, kjer so ga otroci lahko vprašali marsikaj, tudi vprašanja o privatnem življenju.

Preberi članek
zurnal24.si

Omogočiti jim moramo spodbudno odraščanje

Na novinarski konferenci ZPM Moste Polje smo se dotaknili tematike socialne ogroženosti otrok v današnjem času in predstavili družbeno odgovoren projekt Zavarovalnice Generali, ki je društvu v zadnjih dveh letih podarilo 200.000 EUR.

Preberi članek
Radio Center

Brezplačni obisk Minicityja ob svetovnem dnebu otroka

MARTIN VRTAČNIK (voditelj): Danes je svetovni dan otroka. Kreativno otroško mesto Minicity v ljubljanskem BTC-ju danes vabi na brezplačni obisk, na katerem bodo najmlajši spoznavali, kako lahko odgovorno ravnajo z okoljem in ga ohranijo tudi za naslednje generacije otrok. Vanja Hrovat iz Zavarovalnice Generali je dejala, da so Zvezi prijateljev mladine v dveh letih že donirali 200 tisoč evrov.

Preberi članek
24ur.com

Naši otroci bodo postali tisto, k čemer jim bomo pomagali sami

Kreativno otroško mesto Minicity v BTC Cityju v Ljubljani danes vabi na brezplačni obisk, na katerem bodo najmlajši spoznavali, kako lahko odgovorno ravnajo z okoljem in ga ohranijo tudi za naslednje generacije otrok.

Minicity bo obiskal tudi predsednik republike Borut Pahor, ki si bo ogledal delavnice, na katerih bodo otroci predstavili različne poklice. Z njimi se bo pogovarjal o delu predsednika republike, otroci pa mu bodo izročili predloge, kakšno naj bi bilo mesto po njihovi meri.

Preberi članek