Liza

Porodnišnica v ljubljanskem Minicityju

Strokovnjaki so si enotni, da je učenje skozi izkušnjo najkvalitetnejše, če pa otrok pridobiva to izkušnjo skozi igro, je hkrati še prijetno. Da bi otrokom omogočili nove, poučne, življenjsko uporabne in tudi zabavne vsebine, je Bayer kot glavni pokrovitelj nove igralne enote ljubljanskega Minicityja skupaj z drugimi sponzorji odprl Minicity Porodnišnico.

Preberi članek
Bodi zdrava

Minicity bogatejši za porodnišnico

Minicity v podobi majhnega mesta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in zeleni park. V hišah domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja in trideset drugih tematskih kotičkov, v katerih otroci skozi igro spoznavajo svoje sanjske poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Majhno mesto je po novem bogatejše še za porodnišnico. V njej lahko mali junaki in junakinje spoznavajo, kako nastanejo dojenčki, kako se razvijajo, spoznavajo potrebe mamic in še nerojenih otrok na področju nege, prehrane, spanja in vnosa hranljivih snovi.

Preberi članek
Naš čas

Izlet v neznano je bil super

Društvo prijateljev mladine Ravne je ponovno pripravilo zanimiv dogodek, na katerem so ravenski otroci res uživali. Otroci so radovedno ugibali, le kam jih bo pot vodila tokrat, kajti Društvo prijateljev mladine Ravne je tudi letos organiziralo Izlet v neznano. V nedeljo jih je čakala celodnevna zanimiva in nepozabna dogodivščina, ki so se je - četudi niso vedeli, kam odhajajo - zelo veselili. Destinacija je ostala vse do prihoda v Ljubljano presenečenje. Ob velikem stenskem napisu Minicity so se porajale številne ideje, kaj vse se skriva v tej stavbi.

Preberi članek
Story

Vse za njuni deklici

Tamara je pripravila tudi prav posebno cupcake tortico. "Kupila sem le malin papirčke s konjički in svečke unicorn ter spekla po svojem enostavnem receptu za mafine. Dodala sem še domače borovnice in čokoladne koščke. Krema je le smetana s kremfbcom in dodatkom rdeče jedilne barve, da se obarva v rožnato. Naslednji teden praznuje Tara Siana, zanjo pa pripravljam večjo zabavo za prijatelje v Minicitvju v BTC-ju in njeno najljubšo igro iskanje skritega zaklada.

Preberi članek
Zarja

Pozdrav počitnicam v Supernovi

Pozdrav počitnicam v Supernovi Ljubljanska Supernova je na zadnjo junijsko soboto ponudila nepozabno otroško zabavo in igrivo popestrila vstop v poletne počitnice. V Supernovo je prispel Minicity s petimi otroškimi kotički, kjer so najmlajši na zabaven način spoznali priljubljene poklice. Ena od največjih atrakcij je bil zagotovo čisto pravi električni vlakec, ki je prvič v Sloveniji vozil po nakupovalnem središču in s seboj pripeljal veliko otroško igrišče Minicitv. V spremljevalnem programu so potekale nagradne igrice za več kot 500 nagrad iz Supernovinih trgovin in glavno nagrado - družinske poletne počitnice v Termah Dobrna.

Preberi članek
Finance

Lažje do varuške prek aplikacije

Lažje do varuške prek aplikacije Za aplikacijo Mynanny iščejo tudi strateškega partnerja Težko boste našli starša, ki se ne bi občasno srečal s težavo ob iskanju primernega varstva za otroka, še posebej, če je treba varstvo najti v zadnjem hipu. Z enako težavo se spopadajo tudi ustvarjalci aplikacije Mynanny. In tu je bil razlog, da so začeli razvijati prvo slovensko mobilno aplikacijo za varstva. Ta bo na slovenskem trgu predvidoma zaživela prihodnje leto, namenjena pa bo povezovanju staršev in varušk iz iste okolice. Prvi korak, ki so ga storili, je bila analiza trga in raziskava, v kateri so sodelovale tako varuške kot starši.

Preberi članek
Zvezde

Ana Dolinar v Minicityju

A. Dolinar, prijetna in prijazna slovenska igralka, ki trenutno S /l uspešno kreira zgodbo Ene žlahtne štorije, je hči igralke Bernar-Oman in radijskega voditelja Janeza Dolinarja. Poročena je z režiserjem Sebastijanom Horvatom, s katerim ima dve hčerki. Deklici Ronja in Nana sta-v maju z mamico obiskali tudi tematski park Minicitv v Ljubljani. Nasmejani in živahni deklici sta nakupovali v Hoferjevi trgovini in se učili o delu cvetličarja. V hiški ponovne uporabe sta se naučili pravilnega razvrščanja odpadkov in si v praksi pogledali, katere odpadke lahko ponovno uporabimo. Družina Dolinar v malo otroško mesto zahaja pogosto, izkušeni in ustrežljivi animatorji pa poskrbijo za polno mero zabave in otrokom prenesejo veliko uporabnega znanja.

Preberi članek
Zarja

Učenje prometne varnosti v ljubljanskem Minicityju

Tokrat je Minicity obiskala družina Javšnik. Matjaž in njegova žena Petra skupaj z otrokoma Živo in Brinom so se v malem mestu več kot zabavali. Naučili so se vse o cestnoprometnih predpisih in dobro preučili cestni bonton, nato pa **_ AMZS pridobili vozniško dovoljenje in se po poligonu GENERALI podali na vožnjo po mestu. Ker pa sta Javšnikova otroka že šolarja in pravi mali enciklopediji, zabavnega deljenja znanja ni manjkalo niti v zobozdravstveni ordinaciji PRAPROTNIK.

Preberi članek
Finance

Mladi hočejo mentorje, nova znanja in projektno delo

Mladi razmisljajo drugače kot starejše generacije. So bolj dovzetni za projektno delo in podjetništvo, od podjetij pa hočejo mentorje, možnost pridobivanja novih znanj, kompetenc, izkušenj. Starejšim na drugi strani primanjkuje osnovnih kompetenc.Tako so ugotavljali udeleženci na pogovoru o poklicih prihodnosti, ki so ga organizirali portal Moja zaposlitev, izobraževalni zavod Cene Štupar in igralno mesto Minicity.
Preberi članek
Dnevnik

Slabo pripravljeni za spremembe

TRG DELA Slabo pripravljeni za spremembe Glede na vrsto nepravilnosti, ki jih vsak dan srečujemo na trgu dela, je sicer načrtovan razmislek o poklicih prihodnosti dal prednost razpravi o fleksibilnosti trga, mladih brez ustreznih izkušenj in neustrezni izobraženosti starejših delavcev. /Jana Petkovšek Štakul Hiter tehnološki razvoj in digitalizacija neposredno vplivata tudi na trg dela. Nekateri poklici izginjajo, nastajajo novi in generacija sedanjih osnovnošolcev naj bi opravljala 60 odstotkov poklicev, ki jih trenutno še ne poznamo.

Preberi članek